
Cartea este un univers dumnezeiesc pe care am moștenit-o ca pe o cunună de flori de la străbunii noștri.

În cărți, vom găsi mereu multe lucruri interesante care s-au întâmplat cândva sau care sunt din prezent sau care, posibil, se vor întâmpla în viitor. Niciuna din celelalte surse de informație (radioul, televiziunea sau internetul) nu pot înlocui în întregime cartea. La activitățile organizate de bibliotecarii noștri, majoritatea copiilor au afirmat că cărțile sunt mult mai interesante decât internetul sau televiziunea. Aceste afirmații sunt logice, deoarece citind, toate detaliile sunt mai clare cu mult, decit pot fi observate prin celelalte surse.

Cu ocazia acestei activități, d-na Minodora, educatoarea grupei nr. 8 de la grădinița de copii „Țândărică” a organizat o activitate pentru de a discuta cu copii originile cărții, începând de la papirusuri până la hârtia de calitate din ziua de azi. Ca de fiecare dată, copiii au fost foarte activi, dar și foarte entuziasmați de istoria hârtiei. Și filiala „A. Donici” a fost invitată la aceasta manifestare pentru a prezenta copiilor câteva cărți pentru ai atrage sa viziteze si ei biblioteca.
Cartea închisă își păstrează taina până ce este deschisă de cititor care ii pătrunde in tainele sale.

Al. Vlahuță spune în cugetările sale că „În casa în care nu intră o carte pentru suflet, acolo-i beznă” sau „Ce de-a lucruri bune și frumoase dorm în toate cărțile pe care nu le mai deschide nimeni”
Cu cât citești mai mult, cu atât dorești să mai citești, iar aceasta nu are decât efecte pozitive, in primul rând îți va fi mai ușor să-ți pregătești temele pentru acasă, în al doilea rând devii o persoană deșteaptă și educată.
Capacitatea de a citi nu este ceva cu care ne-am născut, deaceea ea trebuie educată inca de cind suntem mici de tot, ca sa ramână pentru tot restul vieții.
A publicat:
Igor Sîrbu