ABC-ul Naturii


cartea naturii

1. Cartea naturii: Antologie / alcăt.: Boris Vieru, Alecu Reniţă. –Ch.: s.n., 2007. –252 p.

Poporul român este un popor al codrilor. Bogăţie de preţ, izvor de sănătate şi de frumuseţe, motiv de inspiraţie în literatura şi în arta populară şi cultă, pădurea a fost şi este strîns legată de fiinţa poporului nostru. A o păstra şi a o ocroti este datoria noatră a tuturor. Cartea cuprinde poezii, povestiri şi  fragmente cu descrieri de natură din operele scriitorilor români: Nicolae Iorga, Dimitrie Cantemir, Mihail Sadoveanu, Lucian Blaga, Camil Petrescu, etc.
natura - prietena mea

2. Cuciinic, Constanța. Natura – prietena mea [Manual pentru clasa a III-a] / Constanța Cuciinic. –Bucuresti: Aramis, 2003. –80 p.

Acest proiect de programă este orientativ, învățătorii având posibilitatea să-și propună propriile proiecte. Autorii au creat o diversitate tematică, astfel încât cei mici să aibă posibilitatea de a-și însuși noțiunile legate de mediu într-un mod plăcut, îmbinând lectura cu exercițiile tip „Aplicații” și „Joc”. Prin prezența acestora copiii se întâlnesc cu personaje din operele unor autori care au scris despre prietenia dintre om și natură. Prezentând toate aceste aspecte generale legate de mediul înconjurător, s-a urmărit o „șlefuire” a copilului, formarea lui ca viitor prieten al Pământului.
natura moldovei in viziunea copiilor

3. Natura Moldovei în viziunea copiilor [Concurs de pictură și fotografie]. –Chișinău: s.n., 2009. –22 p.

Protecția mediului este o prioritate globală, deoarece mediul înconjurător ne asigură condițiile necesare vieții. Tocmai de aceea fiecare cetățean, de la cea mai fragedă vârstă, trebuie să-și asume această responsabilitate. Pentru că viața nu poate fi separată de mediu, educația copiilor trebuie făcută prin prisma protecției naturii or, ameliorarea calității mediului, în primul rând, poate fi realizată printr-o educație ecologică adecvată.
misterele anotimpurilor

4. Zaporojanu, Ada. Misterele anotimpurilor / Ada Zaporojanu. –Ch.: Pontos, 2007. –128 p.

Lucrările semnate de Ada Zaporojanu – poezii, povestiri, scenete, cântece – se impun printr-o formulă proprie de relevare a mesajului artistic. Autoarea știe a se apropia de sufletele copiilor, trezindu-le interesul și curiozitatea. Ea îi îndeamnă spre cunoașterea lumii, a naturii, a ființei umane, punând preț pe sinceritate, onestitate, bunătate, generozitate, hărnicie și omenie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.