Biblioteca este locul unde înveți să crești…


Biblioteca pe zi ce trece devine mai modernă, mai atractivă și mai diversă, prin programele, activitățile, cenaclurile pe care le organizează. Aici ai posibilitatea nu doar de a citi sau împrumuta cărți la domiciuliu, dar și de a desena, participa la diferite programe sau activități culturale, juca împreună cu prietenii, privi un desen animat la calculator, merge în excursii cu bibliotecarele și multe altele.

Pisarenco Alina o fidelă cititoare a bibliotecii, elevă în clasa VI-a la Liceul Teoretic “Ion Creangă” ne spune: pentru mine biblioteca este paradisul cunoașterii. Mulțimea de cărți viu colorate și de diferite dimensiuni, pentru diferite vîrste pe care le vezi aici, te inspiră să le citești, răsfoiești, și să simți, că trăiești într-o lume de poveste, unde castelul, prinții și prințesele sunt eroii principali. Citind îți închipui că ești în lumea personajelor, te confrunți cu diferite obstacole care îți apar în cale. Citind o carte mereu te întrebi oare ce va urma? Cum se va termina totul? Va fi oare un final fericit sau mai puțin fericit? Toate întîmplările, evenimente care sunt descrise te țin în suspans și te îndeamnă să citești mai departe. Dar să nu uităm că citind mult îți dezvolți vocabularul, devii o persoană inteligentă, deșteaptă și interesantă.

Certan Alexandra elevă în clasa a VI-a, Liceul Teoretic “Ion Creangă” ne spune: vin la bibliotecă deoarece aici am posibilitatea de a-mi lărgi orizontul activității mele zilnice, prin participare la diferite activități din cadrul bibliotecii, aici eu vin pentru a desena, colora, a mă juca cu prietenile, a participa la concursuri, clubul Origami, spectacole și multe alte activități. În deosebi îmi place mult să vin să citesc glume, curiozități într-un cuvînt, să mă informez despre tot ce este nou. Intrînd în bibliotecă ai impresia că pătrunzi în lumea cunoștințelor, unde totul este ca într-o poveste și înainte mult mai este…

Ce ne-am face noi fără bibliotecă, fără acestă lume minunată a cărților, în care toți eroii prind viață și trăiesc într-o lume reală, unde pot să se întîlnescă virtual cu cititorii și sta la sfat cu ei, prin intermediul cărților.
Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.