Noi apariții editoriale de la "Biblioteca Adevărul"


Ești curios, vrei să afli istorii de viață impresionante, în urmă cărora să-ți creezi o proprie lume lăuntrică… te invităm la bibliotecă și vei avea parte de toate acestea.

Sienkiewicz, H. Prin foc și sabie / Henryk Sienkiewicz.- Buc.: Adevărul Holding, 2010.- 463 p
Prin foc și sabie aduce în atenție una din cele mai zbuciumate perioade din istoria Europei medievale, răscoala cazacilor și a țăranilor ucrainieni din regatul Poloniei.
Autorul a putut să cuprindă în această carte toate calitățile omenești – de la forța fizică a soldatului la geniul comandantului – și toate simțirile – de la foame și frică pînă la ambiție și dragoste de țară.


Fowles, J. Magianul / John Fowles.- Buc.: Adevărul Holding, 2011.- 728 p. 

Nicholas Urfe, un tînar absolvent de Oxford, se decide să accepte un post de profesor de engleză pe o insulă grecească izolată, pentru a fugi de viața sa londoneză și de o relație eșuata de iubire. Fowles creează în Magicianul un amalgam de literatură, magie, mitologie grecească și psihologie. Forța cărții rezidă atît în interminabilele răsturnări de situație, cît și în numeroasele aspecte exploatate și analizate: speranța, teama, dragoste, frică, curaj. Cititorul, alături de Nicholas, ajunge să experimenteze toată această gamă de sentimente, culminînd la anumite scene cu un sentiment de paranoia, că nimic din realitatea noastră înconjuratoare nu este ceea ce pare.


Petrov și Ilf. Douăsprezece scaune / Ilf și Petrov.- Buc.: Adevărul Holding, 2011.- 395 p.

1927 oraşul X, capitală de judeţ. Uniunea Sovietică. Ippolit Matveevici Vorobianinov are o umilă funcţie la starea civilă şi in general, el ca om, nu mai păstrează nimic din măreţia pe care o cunoscuse înainte de revoluţia bolşevicilor, când era mareşal al nobilimii. Soacră’sa îi spune cu limbă de moarte că n-a predat giuvaierurile statului şi că le-a asuns în unul din cele douăsprezece scaune din fosta lor mobilă de lux. Aşa începe acest roman deosebit de amuzant, în care Ippolit însoţit de un personaj cel puţin inedit, numit Ostap Bender, pleacă în căutarea celor douăsprezece scaune care în urma împărţirii averilor foştilor burghezi au intrat în patrimoniul statului care la rândul său le-a oferit prin diverse părţi.
Goana după scaune e doar un prilej de a arunca o privire asupra Uniunii Sovietice din acele timpuri. Ilf şi Petrov sunt maeştrii ai satirei, sunt comici, au descrieri de o mare frumuseţe artistică, sunt plăcuţi şi uşor de citit.


Mușatescu, V. Extravagantul Conan Doi / Vlad Mușatescu.- Buc.: Adevărul Holding, 2009.- 269 p.
Un reporter de televiziune, superficial și plin de el, ajunge în casa naratorului – un scriitor faimos -, după o întîrziere de mai mult de opt ore, și nici prin cap nu-i trece să se scuze. Dupa agitație și urlete, în sfîrșit, se dă startul pentru filmare. După cîteva încercări nereușite de a trage cîteva cadre, membrii echipei de filmare ajung să se încaiere, distrugînd piesele de mobilier și uitînd motivul pentru care se află acolo. Neștiind ce trebuie să facă în această situație, în care ajunge fără voia lui, maestrul se mulțumeăte cu statutul de spectator al haosului creat ăi oftează adînc, așteptînd să vadă cum se va termina totul.

Sienkiewicz, H. Quo vadis / Henryk Sienkiewicz.- Buc.: Adevărul Holding, 2011.- 333 p.
Romanul Quo vadis, scris în ultimii ani ai secolului XIX, relatează despre povestea de dragoste dintre Ligia și Vinicius ce se desfășoară pe fundalul istoric al domniei sângeroase a lui Nero. Puterii romane, reprezentate de un împărat ce avea drept de viață și de moarte asupra tuturor supușilor săi, i se opune puterea credinței creștine, împărtăşită cu precădere de plebe. Însă cele două forțe potrivnice nu sunt din aceeaşi lume şi nu se manifestă în acelaşi chip. În vreme ce puterea militară și politică a Romei se afirmă prin violență, desfrâu și opulență, puterea spirituală se vădeşte în smerenie, în bunătate şi, mai presus de orice, în dragoste curată.

Lactos, Choderlos de. Legături primejdioase / Choderlos de Lactos.- Buc.: Adevărul Holding, 2011.- 522 p.
Cartea este concepută numai din scrisori, în care se descriu cu atenție faptele personajelor. Se întamplă în Franța, cu puțin înainte de Revoluția Franceză ( 1789 ). Personajele principale sunt Marchiza de Marteuill și Vicontele de Valmont. Cei doi sunt niște „don Juani”, răzbunători și foarte deștepți. Finalul va fi unul trist, dar se poate considera că se face dreptate…

Steinbeck, J. Fructele mâniei / John Steinbeck.- Buc.: Adevărul Holding, 2011.- 284 p.

Un roman de un puternic realism, Fructele mâniei prezintă fără ocolișuri și fără ascunzișuri, soarta unei familii americane din Oklahoma, în timpul Marii Depresii, soarta ce poate fi considerată emblematica pentru alte sute de mii de familii care urmează aceeași cale spre miraj. John Steinbeck anuntă prin acest roman o revoluție. O revoluție care nu va avea loc.


Cehov, Anton Pavlovici. Livada de vișini; Unchiul Vania; Pescărușul / Anton Pavlovici Cehov.- Buc.: Adevărul Holding, 2010.- 263 p.
„Livada de vișini“, „Unchiul Vania“ și „Pescărușul” se numără printre cele mai cunoscute și mai jucate piese de teatru, fiind reprezentative pentru literatura rusă. Cele trei drame zugrăvesc, într-un inegalabil joc de umbre și lumini, zbuciumul sufletesc al ființei umane. Cehov, s-a aplecat neîncetat asupra lumii lăuntrice a omului și a pus sub lupă iubirea, suferința, împlinirea, credința sau lipsa ei. îmbinînd cu abilitate elemente dramatice cu elemente comice, „Livada de vișini“ nu poate fi încadrată în speciile clasice ale genului dramatic.

Acestea sunt doar cîteva dintre cărțile cele mai noi și mai în vogă din colecția Biblioteca Adevărul, pe care le puteți vedea, răsfoi și citi … pentru a vă bucura de o vară specială cu lecturi impresionante ! 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.