Arta place nu doar ochilor, dar și sufletului…


  Origami constituie arta plierii hîrtiei colorate în modele de creaturi vii, obiecte neînsuflețite sau forme decorative abstracte. Simbolizînd elemente ale frumuseții și perfecțiunii japoneze. Formele care pot fi realizate prin această artă, sunt legate de imaginația celui care pliază hîrtia, dar există și categorii de forme tradiționale care includ flora și fauna. 

 În luna septembrie, în cadrul atelierului de creație Origami de la biblioteca “Al. Donici”, care își desfășoară activitatea în fiece zi de duminică, au loc ședințe în cadrul căreea se confecționează lucrarea lebăda albă, care simbolizează puritate, speranță, lumină și viață. 

   Odată cu crearea acestor frumoase lucrări fiecare din noi, își dezvoltă atît creativitatea, imaginația cît și îndemînarea. Toți doritorii  de a participa la aceste ședințe sunt așteptați cu mare drag! Viața hîrtiei cu forma ce o îmbracă este pasageră, creează un moment de bucurie estetică, dincolo de care se păstrează memoria esențelor. Așadar, ceea ce pierde în durată, arta plierii hîrtiei cîștigă în acuitatea trăirii estetice.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.