Alexandru Plăcintă – prietenul devotat al copiilor


    Cînd în bibliotecă vine un scriitor care are și multe cărți bune, împreună cu ei aduc bucurie, lumină, căldură, fericire și bunătate. Aduce farmec și tot frumosul din jurul nostru, din lumea întreagă. Anume acesta am încercat să facem prin al invita la o întîlnire de suflet cu elevii claselor a III-a și a IV-a a Liceului Teoretic “Ion Creangă” pe scriitorul, poetul Alexandru Plăcintă.

Care este un prieten bun al copiilor din momentul cînd a început a scrie povești, ghicitori și poezii pentru copiii. Experiența de pedagog și pictor îl ajută să scrie și chiar să ilustreze propriile cărți. Cărțile sale pentru copiii: Povești, Povestea focului, Pomul fermecat, O taină, o șoaptă, un vis…, Pe aripi de vînt…, Tot frumosul este-n noi, Ghicitori sunt scrise cu mare dragoste față de copii, natură și mediul înconjurător, de aici venind și inspirația pentru a scrie lucruri frumoase pe care le transmite ulterior copiilor prin intermediul cărților sale.

Acestă căldură, lumină și sinceritate au simțit-o și copiii în dialogul pe care l-au avut cu scriitorul. Acesta la rîndul său a venit și cu surprize pentru copii, un recital de poezii, cîntece scrise pe versurile sale, desene, ilustrații proprii din cărțile sale. Cei mai activi elevi au primit în dar cîte o carte cu autograf, care le va aminti mereu de acestă frumoasă întîlnire cu scriitorul Alexandru Plăcintă.

Nu există cunoștințe mai trainice și profunde decît acelea pe care le acumulăm și descoperim din cărți. Ele fiind o armă care ne ajută să luptăm, învingem și să obținem succese în viață. Aceasta le-o dorim tuturor cititorilor noștri!

                                         

                    Tot frumosul este-n noi,
  Este-n noi și lîngă noi!
  Și-n nisip doar aur este,
Dar încearcă – de-l găsește!
(Alexandru Plăcintă)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.