Pictura pe sticlă


După cum am menționat mai devreme că în cadrul clubului de creație Origami, se vor desfășura paralel și alte tehnici de lucru manual și anume Pictura pe sticlă, sau vitraliul. Am optat anume pentru această tehnică deoarece seduce prin culorile sale luminoase și vii, prin efectele de transparență cu care se pot juca copiii. Prima ședință de lucru a avut loc în data de 8 decembrie curent în incinta bibliotecii. Pictura pe sticlă se poate realiza prin diferite tehnici: fie pictați într-o singură culoare, fie îndrăzniți să suprapuneți culori, fie desenați contururi cu auriu, argintiu sau negru pe care apoi să le colorați cu diverse nuanțe.

Așa cum suntem la început de cale am aplicat acestă tehnică în practică prin elaborarea unei lucrări mai simple într-o singură culoare așa încît să deprindem încetul cu încetul tehnica și etapele de lucru. Printere primele lucrări elaborate de membrii clubului se enumără: iepurași, fulgi, veverițe, trandafiri, avion, ursuleți, fluturi, etc. Copiilor le-a plăcut foarte mult acest început fiind nerăbdători să continue. Acest gen de artă este o modalitate inedită de a înveseli aspectul unui obiect. Pictura pe sticlă poate prezenta o lume aparte, mai colorată şi mai veselă.

Fiind o tehnică creativă, care poate deveni un moment de recreaţie pe gustul tuturor. Cu puţină îndemânare şi inspiraţie, aveţi posibilitatea de a îmbogăţi aspectul unei încăperi cu ajutorul unui obiect unic şi special. Toți doritorii de a practica acest gen de artă sunt așteptați cu mare drag în familia noastră.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.