Vacanță între bibliotecă și joacă


Biblioteca este locul unde copiii își pot petrece timpul liber în mod plăcut și util. În împărăția cărților copii și-au format dragostea puntru lectură simțindu-se la ei acasă printre rafturile de cărți ale bibliotecii. Este important faptul că copiii de la frageda copilărie apreciază cititul, gusturile lor variază în dependență de preferințele lor. Unii preferă poveștile, aventurile, legendele alții povestiri istorice, basme și altele.

Biblioteca fiind casa unde cei mici preferă să vină să citească o carte sau să participe la diferite activități culturale care se desfăşoară zilnic, decît să stea acasă în faţa calculatorului. Elevii vin zilnic la bibliotecă deoarece pot socializa cu alţi colegi de şcoală şi se pot juca împreună. Vacanța scurtă de care au avut parte recent elevii le-a oferit această posibilitatea. Chiar și temele date pentru vacanță elaborarea posterilor, proiectelor, sarcinilor individuale, lecturile conform programei școlare au fost realizate împreună în echipă.

Biblioteca servind drept lăcaș al cunoașterii și în acelaș timp spațiu pentru studiu. Lucru, lectura în grup este o formă multîndrăgită de elevi deoarece le oferă posibilitatea de a se expune pe marginea celor citite și a înțelege mai bine mesajul pe care autorul vrea să-l transmită cititorului.

Nu în zadar există proverbul: unde-i unu nu-i putere, unde-s doi puterea crește… și rezultatele sunt pe potriva așteptărilor. Fiecare contribuție aduce succes.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.