Poezia este cea care ne leagă…


Ziua de duminică 18 mai, a fost una cu adevărat de sărbătoare pe lîngă Ziua Internațională a Muzeelor, biblioteca a mai avut o sărbătoare, întîlnirea cititorilor din sectorul Rîșcani cu oaspetele special din România poetul ieșean Cristian Bodnărescu. În cadrul acestei întîlniri au fost prezenți și oaspeții din București Clenciu Marian – președintele Consiliului Național al Asociației Culturale „Pro Basarabia și Bucovina”, Cristian Scarlat – directorul Oficiului Național pentru cultul eroilor și Ion Berghia – doctor în filologie, membru al Uniunii Epigramiștilor din România, fondator și coordonator al revistei „Dor de Basarabia”, președinte al Asociației Culturale „Pro Basarabia și Bucovina”, filiala „Constantin Stere” din Iași.

Participanții la eveniment copiii, elevi, părinți și bunicii au avut fericita ocazie de al vedea, discuta și auzi pe viu cu un recital de versuri proprii pe tînărul poet Cristian Bodnărescu care apare printre cei mai importanți 60 scriitori din literatura română. Astfel, figureză în „Dicționarul Autorilor Români Contemporani”. Vizita sa la Chișinău are loc la invitația poetei, jurnalistei și președintei Clubului de Comuniune Spirituală „PODURI DE DOR” de la Biblioteca Națională a R. Moldova Diana Lungu-Zlatan.

Ne bucură faptul că datorită prieteniei dintre bibliotecă și poeta Diana Zlatan am reușit să organizăm și desfășurăm această minunată întîlnire în cadrul bibliotecii noastre pentru a se putea bucura de prezenta oasteților de peste Prut cititorii chișinăueni îndrăgostiți de poezie și de tot ce este frumos. Moderatoarea acestei frumoase întîlniri a fost bibliotecara, poeta Zinaida Ambroci. Printre invitați speciali a fost poeta și jurnalista Diana Zlatan, interpreta de muzică populară Viorica Ciubotaru și alții.

Interesul față de poezia scrisă și personalitatea poetului au făcut ca întînirea să dureze și după finisarea programului, continuînd cu discuții, întrebări, aprecieri din partea publicului intuziasmat. Solicitînd pe viitor și alte întîlniri tot atît de interesante și captivante.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.