Poezia este viața mea…


Începînd cu anul 2012, la poarta literaturii bate poeta Zinaida Ambroci, pe care o primim noi cititorii cu mare drag în rîndul poeților. Vine din zbuciumul codrilor satului Lozova, raionul Strășeni, însoțită de poezii care este de fapt raza de lumină prin care o cunoaștem. Prin intermediul poeziei sale o descoperim, intrăm în inima acestei poete ca să ascultăm pulsul ei ce vibrează ca un clopot deasupra pămîntului, care bate cu tînguire și patimă, cu credință și dragoste față de tot ce o înconjoară. Poezia ei ne cheamă să admirăm viața,lumea și pămîntul. Versurile sunt țesute în covorașe și lăicere de metafore, care ne fac să le tot admirăm, să ne alinăm privirile prin cronica lor superbă. Poeta Zinaida Ambroci ne cucerește de fiecare dată prin modestia și bunătatea ei sufletească.
Ambroci, Zinaida. Rafale de gînduri. Ch., 2012. – 104 p.


Este o carte scrisă, nu numai pentru cei de pe plaiul mioritic în limba română, ci și pretutindeni pentru acei ce vorbesc franceza, italiana și spaniola.

Ambroci, Zinaida. La fereastra sufletului meu: (versuri) Ch., 2012. – 72 p.


În această carte găsești poezii ce împletesc credința, eternitatea, dragostea de mamă, profesori, durerea, casă părintească, patrie, limba română…

Ambroci, Zinaida. Un cîntecel vă scriu și vouă: (poezii pentru copii) Ch., 2014. – 88 p.

Prin intermediul acestei cărți vrea să lase copiilor un buchet mare de busuioc cu cele mai frumoase poezii. Încearcă să-l treacă pe copil prin poezii cu diferite jocuri, pozne, ghidușii care fără vrei te face să zîmbești – totodată învățînd copilul ce este frumosul, bunătatea, hărnicia, iscusința…

Lectură plăcută tuturor celor îndrăgostiți de poezie, vă așteptăm cu mare drag pentru a răsfoii, citi și împrumuta aceste cărți, care plac nouă și cu siguranță și vouă!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.