Sărbătoarea Limba noastră la Trolleybook


Limba noastră e una dintre cele mai îndrăgite sărbători în Republica Moldova. Atîta vreme cît o vorbești, o scrii, o gîndești – e vie, trăiește, respiră, creează. De Ziua Limbii Române, Filiala A. Donici a avut ocazia de a petrece frumoasa sărbătoare la Trolleybook, în compania cititorilor devotați. Pentru a o sărbători în mod special, au fost desfășurate un șir de activități distractive, informative și educative. Tonul sărbătorii a fost dat de  expoziția de carte Limba maternă – floare eternă. Apoi, a urmat jocuri de cuvinte La munte. Pe malul mării. La drum și ora de lectură Istoria limbii române. 
În cadrul recitalului de poezie Limba noastră copiii  elevi de la liceul Elena Alistar, au recitat poezii dedicate limbii române, semnate de scriitorii: Grigore Vieru, Dumitru Matcovschi, Alexei Mateevici, Mihai Eminescu. 
O altă activitate care a cointeresat  copiii a fost victorina Ce? Unde? Cînd? și concursul de ghicitori.
După care micii vizitatori ai Trolleybook-ului, au creat o vază cu flori din hîrtie colorată, pe care au lipit-o pe fereastra Trolleybook-ului. Iar în cadrul atelierului Origami copiii au creat o lebădă albă. Este îmbucurător faptul că tradiționala sărbătoare  a adunat la trolleybook copii, elevi, părinți, bunici veniți pentru a lectura și a sărbători Ziua Limbii Române. A fost  una din cele mai de suflet sărbători. Zi în care lumea a inundat parcurile, scuarurile, străzile. Peste tot a răsunat cîntece de bucurie, se auzeau cuvinte de laudă și mărire preafrumoasei noastre sărbători.
                                   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.