Prezentare de carte: Contele de Monte-Cristo de Alexandre Dumas -170 de ani de la publicare


Cărţi jubiliare 2016

dumasAlexandre Dumas-tatăl (1802-1870) este autorul a peste 250 de romane, dintre care multe având conţinut istoric. El pleacă de la fapte reale culese din cronici, memorii sau arhive, le romanţeaza, adăugând numeroase detalii şi obstacole nebănuite în calea eroilor, menite să întârzie deznodământul şi pentru a face acţiunea mai palpitantă, fără ca ritmul alert al naraţiunii să aibă de suferit. E drept că nu respectă autenticitatea evenimentelor care-i furnizează subiectele, dar reuşeşte, prin imaginaţia sa bogată, să apropie istoria Franţei de marele public, făcând-o vie şi plină de pitoresc. Acest lucru se întâmplă şi în cunoscutul roman “Contele de Monte Cristo” scris de Alexandre Dumas în anul 1845. Cele mai cunoscute lucrări: Cei trei muşchetari, Regina Margot, Contele de Monte-Cristo, Doamna de Monsoreau, Robin Hood, Colierul reginei etc.

646x404Credem că fiecare cititor are o carte care l-a marcat în mod deosebit, care l-a sensibilizat, l-a mângâiat în momente de restrişte, i-a adus zambetul pe chip sau l-a făcut să plângă. Multe cărţi vă pot captiva, vă pot limpezi gândirea în probleme de ştiinţă, care vă ademenesc, vă atrag de partea lor. Apoi uitaţi de ele. Există, însă, unele care, odată citite, îşi lasă amprenta definitiv în fiinţa ta. O astfel de carte este Contele de Monte – Cristo, a lui Alexandre Dumas. Cartea pe care vrem să o prezentăm se numeşte „Contele de Monte-Cristo”, iar anul acesta se împlinesc 170 de ani de a publicare. Contele de Monte-Cristo 9789975799324-2804824este un roman publicat în 1844 de scriitorul francez Alexandre Dumas tatăl. Edmond Dantes, un tânăr marinar sărac, se întoarce cu vasul acasă, în Marsilia, fericit că îşi va revedea tatăl şi pe logodnica sa, Mercedes. Bucuria lui e cu atât mai mare cu cât este avansat în funcţie, însă, nu avea să dureze mult timp. “Prietenul” său îl denunţă ca fiind conspirator Bonapartist. Motivul “trădării” este, pe de-o parte, frumoasa Mercedes, iar pe de altă parte, invidia lui pe succesul tânărului marinar. Dantes stă 18 ani închis pe o insulă, fără să cunoască acuzele care i s-au adus. Acolo îl întîlneşte pe Abatele Farria, şi el deţinut, care îi transmite din cunoştinţele sale, de la lupta cu sabia, până la matematică şi limbi străine şi care îi dezvăluie locul unei presupuse comori. Dantes reuşeşte să evadeze şi încearcă să-şi refacă viaţa. Va găsi el comoara de pe insula Monte Cristo? Îşi va întâlni logodnica, prietenii, tatăl? Va afla vreodată motivul pentru care a fost închis? Mai departe scrie-n carte…

Dacă vreţi să parcurgeţi un roman plin de frământări, învăţături, prietenie, curaj, speranţă şi o diversitate de sentimente, nu ezitaţi să citiţi acest roman!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.