Lansarea Programului de lectură Chişinăul citeşte 2017, ediția XIV.


unnamed-9

La 9 februarie 2017, Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” și filiala Alexabdru Donici invită utilizatorii săi la lansarea Programului de lectură Chişinăul citeşte, ediția XIV. Pentru această ediție Biblioteca Municipală propune spre lectura comunității chişinăuiene următoarele cărți:

Negru și roșu 1930-2056, autor Val Butnaru (pentru adulţi);

Tunica portocalie, autor Lucreția Bârlădeanu (pentru adolescenţi);

Dansul florilor, autor Ianoș Țurcanu (pentru copii).

Filiala Alexandru  Donici dispune de volumul Tunica portocalie, autor Lucreția Bârlădeanu (pentru adolescenţi) și o propunem utilizatorilor pentru a fi  lecturată la  ediția XIV a programului de lectură Chișinăul citește 2017.

lucretia-barladeanu1Lucreția Bârlădeanu a debutat în anul 1988 cu volumul de versuri „Rouă de cuvinte”, urmat de alte cărţi – „Clipe de păsări”, „Capitalul din Para Sângelui”, „Dealul Drăguţei”, „Scrisori din Paris” și altele. În 1998 se stabilește la Paris, unde studiază exilul românesc în multiplele lui ipostaze. Publică, la această temă, volumul „Dialoguri pariziene” în anul 2005 şi „Secolul nomazilor” în 2006. Lucreţia Bârlădeanu este membră a Uniunii Scriitorilor din Moldova şi a Uniunii Scriitorilor din România.

bigBârlădeanu, Lucreția. Tunica portocalie /  Lucreția Bârlădeanu. – Chișinău, 2016. – 152 p.

Lucreția Bârlădeanu este una dintre cele mai sofisticate prezențe din lumea literară de la Chișinău. Cartea este alcătuită din 20 de povestioare. „Tunica portocalie”, este o  colecție de texte variate, populate de personaje din diverse părți ale lumii. În carte scriitoarea însumează noblețea unei parizience și spontanietatea românească, ceea ce o face un personaj extrem de interesant, mai ales pentru generația nouă de cititori. Volumul „Tunica Portocalie” cuprinde o înșiruire de povestiri cu subiecte și personaje extrem de variate. Tocmai acest amalgam de istorii și destine, tratate cu diverse procedee artistice, fac din această carte o lucrare inedită, colorată. Autoarea recunoaște că multe dintre textele scrise pornesc de la întâmplări petrecute în realitate. Lucreția Bârlădeanu este adepta scriiturii scurte și concise. Este conștientă că generația nouă de cititori, dar și cea mai experimentată, este prinsă într-o mulțime de activități, iar timpul dedicat lecturii devine tot mai puțin.

 

Vă așteptăm cu drag să participați la lansarea programului și să lecturați cărțile propuse…

2 comentarii la „Lansarea Programului de lectură Chişinăul citeşte 2017, ediția XIV.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.