Cărți îndrăgite de copii


POVESTEA LUI HARAP-ALB. Ion Creangă. Chișinău: Cartier codobelc, 2015. – 128p.

IMG_0005

Basm cult, apărut pentru prima dată în 1877 în Convorbiri literare . De-a lungul anilor a fost ilustrat de nenumărați artiști de excepție, iar ediția de față este semnată de Lică Sainciuc. Împlietirea elementelor reale cu cele fabuloase, îmbinarea supranaturalului natural cu evocarea realistă a statului moldovenesc intrigă în această crengiană. Arta narațiunii prin ritmul rapid al povestirii, prin umor, dar și prin dialogul dramatizat, mprin oralitatea stilului te fac, dragă cititorule, să citești povestea cu sufletul la gură. Unde mai pui că a inspirat un balet în patru acte de Alfred Mendelssohn. Iar pe final de lectură sunteți invitați să aruncanți cu zarul într-un joc care începe în palatul lui verde-Îmărat, învingând cel care ajunge primul la Fata împăratului Roș. Succese!

ILIADA. ODISEEA. ENEIDA. Chișinău: Prut Internațional colecția Biblioteca pentru toți 884626copiii,2015. – 244 p.

Epopei care au răzbit timpul, repovestite pentru copii de George Andreescu. Legendele și miturile greco-romane, redate într-o formă accesibilă ca dimensiune și expresie, te invită, dragă cititorule, să faci pact cu istoria și cultura clasică antică, să afli despre faprtele de vitejie ale eroilor gerești și romani, despre uneltirea zeilor și zeițelor. ,,E un mod de adaptare, de împrospătare, de reâncărcare energică, în intenția de a regăsi prospețimea și vivacitatea capodoperelor plăsmuite în neguri de vremuri, în adânc de Antichitate” (Leo Butnaru).

9789975744546-2786978NEGHIȚĂ. Barbu Delavrancea și OMUL DE FLORI CU BARBĂ DE MĂTASE. Nicolae Filimon București – Chișinău: Litera mică, 2014. -32 p.

Colecția ta de lecturi școlare, intitulată Scriitori români ilustrați, mai adaugă două titluri curioase. Basmul Neghiță interesează prin motivele folclorice prezente. Numele prozatorului român Nicolae Filimon se leangă de romanul Ciocoii vechi și noi, de personajul Dinu Păturică. În volumul de față vei descoperi, dragă cititorule, și  basmul Roman Năzdrăvan, care te va ține cu sufletul la gură.

Lectură plăcută!

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.