A sosit o carte nouă


Veşti bune pentru utilizatorii bibliotecii ”Alexandru Donici”. Recent au apărut cărți noi în colecția bibliotecii noastre. Cărțile sunt destinate pentru copii, adolescenți și maturi. Aceste cărți favorizează achiziționarea unor abilități cognitive: orientarea atenției, concentrarea într-o activitate pe perioade de timp mai îndelungate, dezvoltarea capacității de memorare, a limbajului etc.; încurajează manifestarea creativității și identificarea unor soluții diferite la probleme comune; încurajează spiritul de inițiativă și curajul de a intra în competiție; fac posibil progresul copilului în plan psihologic. Vă așteptăm cu drag la bibliotecă!

 creazaLukianenko, Natalia. Creează, confecționează și joacă-te / Natalia Lukianenko. –Chișinău: Arc, 2016. -48 p.

Urmând pas cu pas instrucțiunile din acestă carte, copilul dvs. Va învăța să creeze de sine stătător aplicații și mici panouri, figurine hazlii, decorații inedite pentru diverse ocazii festive, cu care își va împodobi apoi camera, detalii pentru costumele de carnaval, piese pentru jocuri inventate de el sau instrumente muzicale de jucărie. Folosind materiale naturale sau obiecte care nu-și mai găsesc utilitatea în gospodărie, va meșteri căsuțe și dulăpioare pentru păpuși, avioane mici, roboței, peștisori, păsări și animăluțe fel de fel. Astfel micuțul va căpăta de pe acum deprinderi de munca, își va dezvolta motricitatea fină, gândirea spațială, perseverența și imaginația. Creând împreună cu el, veți fi surprinși să vedeți cât de repede și cât de frumos crește!

175 de jocuri pentru preșcolari și școlarii mici. –București: Litera, 2015. – 80 p.175_de_jocuri_pentru_prescolari_si_scolarii_mici

Din joc se naște experiența conștientă. Jocul trebuie transformat în învățare și nu invers, pentru că jocul are o seriozitate sfântă,care trebuie păstrată în învățare.

(Rudolf Steiner)

Vă propunem o culegere cu jocuri pe care le puteți desfășura în sala de clasă, în curte sau în excursii. Veți găsi jocuri amuzante de atenție, de mișcare, de îndemânare, de imaginație, senzoriale, pentru dezvoltarea coeziunii grupului. Acestea se desfășoară în perechi, în grupuri mici sau cu toată clasa. Jocurile propuse conduc la obținerea următoarelor beneficii pentru copii: de învățare despre regulile sociale și despre modul de interacțiune cu ceilalți; de învățare despre manifestarea adecvată a emoțiilor, etc.  La nivelul grupului de copii, cel mai important beneficiu al jocurilor este activarea și dezvoltarea relațiilor copilului cu egalii săi și cu adulții. Relațiile copiilor în joc sunt libere; rolul adultului este de a falicita, de a orienta, indirect, aceste relații spre comunicare și interrelaționare optimă.

inteligenta-600x600Marea carte a jocurilor de inteligență. – Chișinău, 2016. -56 p.

Cartea conține 61 de jocuri – labirinturi, cuvinte încrucișate, jocuri de inteligență, sudoku, trucuri matematice, desene de completat și colorat și multe alte activități distractive, care îi vor ajuta pe copiii de vârstă școlară mică să-și dezvolte gândirea logică, să-și testeze perspicacitatea și să-și îmbunătățească atenția.

Figurine din hârtie. -Chișinău: Arc, 2015.-48 p.

figurine-din-hartie-origami-aplicatii-quilling-felicitari

Această carte vă va ajuta să vă amintiți de zilele copilăriei, realizând figurine din hârtie împreună cu micuțul dumneavoastră. În carte sunt prezentate câteva tehnici de confecționare a figurinelor din hârtie – aplicația, qulling, origami. 

Vă dorim lectură plăcută! Vă așteptăm cu drag la bibliotecă!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.