Descoperă și alte povești ștrengare


Rene Goscinny, Jean-Jacques Sempe - Micutul Nicolas 3. Micutul nicolas in  vacanta - elefant.mdSempe, Jean-Jacques. Micuțul Nicolas în vacanță / Jean-Jacques Sempe. – București: Editura Arthur, 2016 – 136 p.

Micuțul Nicolas în vacanță conține 18 povestioare. Este o poveste nemuritoare plină de amuzament. Cine zice că micuților nu le place școala? Nicolas și prietenii lui nu se distrează nicăieri mai bine ca acolo. Păi unde ar stârni atâta admirație și invidie costumațiile lui Gil? Și cine ar mai sta drepți la auzul fluierului de polițist al lui Rufus? Și Eusebiu, care e cel mai forțos dintre toți, pe cine ar putea el să mai pocnească în nas? Iar Nicolas se distrează așa de tare, că uite ce spune:

 „Când o să mă fac mare, o să-mi cumpăr o clasă numai și numai ca să mă joc în ea.”

Nicolas se răfuiește adesea cu prietenii lui, dar până la urmă, orice s-ar spune, gândesc la fel, așadar se înțeleg. Ce îl uimește însă pe micuțul Nicolas e cum de cei mari nu reușesc să înțeleagă niciodată nimic. Așadar, dacă doriți să petrceși câteva clipe minunate alături de familie sau pur și simplu să vă distrați copios, nu ezitați să citiți și să urmăriți filmul. Nu veși regreta.

Atwater, Richard. Pinguinii domnului Popper / Richard Atwater. – București: Editura Arthur, 2016 – 134 p.

 Pinguinii domnului Popper este povestea unei familii care primește un cadou neconvențional Pinguinii domnului Popper, de Richard și Florence Atwater – Book Style– un pinguin. Domnul Popper, un zugrav mare iubitor de aventuri și exporatori, la care are acces doar în cărți și filme documentare, este încântat. Încet, încet familia își modifică stilul de viață și chiar locuința lor pentru a-l face pe micuțul musafir cât mai confortabil. Apoi familia se mărește brusc și domnul Popper are de îngrijit 12 pinguini, ceea ce pune presiune prea mare pe bugetul micii familii. Ideea măreață de a face un spectacol reușește și toată familia călătorește prin țară pentru reprezentații pe scene renumite. Spre final lucrurile iau o un curs neașteptat și suspansul crește brusc. Ultimele capitole le-am citit pe nerăsuflate. Cartea a fost scrisă în anii ’30 și a câștigat premiul Newbery în 1939 Newbery, și a captivat generații de cititori. E o carte de familie, amuzantă și plină de aventură. Recomandăm această carte copiilor. Desigur, o poate citi oricine  dorește, în special cei care au o slăbiciune pentru cărțile pentru copii.

În coadă de pește - Sally Gardner - Editura ArthurGardner, Sally. În coadă de pește / Sally Gardner. – București: Editura Arthur, 2015. – 168 p.

Textul cărţii este completat cu ilustraţii atractive, realizate de David Roberts, care îi ajută pe cititori să pătrundă mai uşor în mijlocul poveştii. Cartea poartă cititorul într-o lume a detectivilor, spiriduşilor, zânelor care vorbesc cu căţeii, o lume în care norocul oamenilor este furat, unde suspansul, dar şi umorul îşi fac simţită prezenţa din plin, ceea ce transformă lectura acestui roman într-o activitate relaxantă pentru cei mici. Recomandăm această serie micilor cititori care doresc să intre în lumea fabuloasă și misterioasă a zânelor.

Vă dorim lectură plăcută!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.