Valentine’s day –Cum este sărbătorit în lume?


14 februarie este cunoscută ca fiind Ziua universală a îndrăgostiților. Ce ar putea fi mai drăguț decât o zi specială dedicată dragostei, în care să poți spune fratelui, mamei, iubitului, soțului,  cît de mult îi iubești? Motivul pentru care în acestă zi sărbătorim iubirea, este pentru că această este ziua în care patronul îndrăgostiților, Sfântul Valentin a fost executat pentru „crimă” de a slăvi iubirea și tinerii. În astfel de zile, iubiții din toată lumea își trimit poeme, felicitări, flori, răvașe de dragoste, bomboane etc. Există multe legende potrivit cărora 14 februarie a devenit Ziua îndrăgostiților, unele datând chiar din Roma Antica.

SUA 2SUA

Sf. Valentin (Valentine’s day) se bucură de o mare popularitate în Statele Unite. E sărbătoare oficială, nu se lucrează. Se organizează târguri și festivaluri, se fac daruri: inimioare de pluș, baloane în formă de inimă, flori, bomboane.

FRANȚA

Primul francez care a scris prima scrisoare de dragoste de Sf. Valentin –așa numita franta”Valentine” – a fost Charles, Duce de Orleans. O scrisese în anul 1415, în timp ce  era închis în Turnul Londrei, ca prizonier.

marea britanie

 

 

MAREA BRITANIE

Englezii au o tradiție interesantă: în această zi, copiii cântă melodii speciale și sunt răsplătiți cu bomboane, fructe sau bani. Se coc delicioase chifle ”Valentine”, special pentru această ocazie. O altă tradiție este cea a publicării sonetelor de dragoste în reviste, așa cum făceau pe vremuri marii poeți.

ITALIA

La început a fost un festival de primăvară, în care tinerii se adunau în parcuri, unde italiaascultau muzică și recitau poezii. Astăzi, îndrăgostiții ies în oraș, la restaurant sau la pizzerie. Pe lângă diferite cadouri, cel mai important este ”Baci Perugina” – o mică alună învelită în ciocolată, care conține un bilețel cu un citat romantic.

danemarca

 

DANEMARCA

Una dintre tradiții este ”felicitarea iubitului”. Pe vremuri, aceste felicitări erau transparente și, puse în fața unei lumini, reflecta imaginea unui îndrăgostit. Astăzi, danezii trimit felicitări simple sau muzicale. Un alt obicei este ce la ”ghiocelului” potrivit tradiției, danezii le dăruie ghiocei iubitelor lor.

 „La multi ani!” tuturor îndrăgostiților!!!

Surse: http://stiri.tvr.ro/ziua-sfantului-valentin-iubirea-a-fost-sarbatorita-din-cele-mai-vechi-timpuri_40088.html#view

Un comentariu la „Valentine’s day –Cum este sărbătorit în lume?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.