Pentru copii, cartea anului este…


NikolaiNosovNikolai Nikolaevici Nosov a fost un scriitor rus, autor de literatură pentru copii și adolescenți. A scris schițe umoristice, un roman scurt și o trilogie de basme. A scris schițe umoristice, un roman scurt și o trilogie de basme. Este autorul unor culegeri de povestiri pentru copii: Toc-toc-toc, Trepte, Povestiri vesele, Fanteziștii, Aventurile lui Tolea Kliukin etc. Romanul Vitea Maleev la școală și acasă este opera care l-a impus și pentru care a obținut în 1952 Premiul de stat. În 1954 Nosov a publicat Aventurile lui Habarnam, urmată de Habarnam în orașul Soarelui (1958) și Habarnam în Lună (1965).

-65 de ani de la publicare

9789735026240-1761412Nosov, Nikolai. Aventurile lui Habarnam şi ale prietenilor săi / Nikolai Nosov. – Bucureşti: Humanitas, 2010. – 173 p.

Aventurile lui Habarnam şi ale prietenilor săi, de Nikolai Nosov sunt printre puținele cărți ale copilăriei care îi amuză și acum pe cei mici. În Orașul Florilor, situat pe malul pârâului Castraveților, trăiau niște pitici de mărimea unui deget. Fiecare pitic se pricepe la ceva, în afară de Habarnam, care nu are niciun talent și nici cunoștințe. Însă odată cu plecarea într-o expediţie nemaipomenită în lumea prichindeilor, se începe transformarea lui Habarnam, la capătul căreia ştie să citească şi să scrie. Pe parcursul aventurii Habarnam împreună cu cei cincisprezece pitici întîlnesc mule peripeţii îşi fac prieteni noi, ajung şi la bal cu muzică, dans, lampioane colorate și stegulețe. Această operă te duce într-o lume farmecă, ce te învaţă ce este o prietenie adevărată şi cum îţi poţi găsi talentul tău.

aventurile_lui_habarnam_74421400

Vă mai amintiși cum arătau CĂRŢILE DE POVEŞTI ale copilăriei tale?

                        Veniți și Răsfoieşte-le aici la biblioteca Alexandru Donici…     

Un comentariu la „Pentru copii, cartea anului este…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.