„Did you know that?”( Știai că…?).


Astăzi în cadrul servicilului „Did you know that?”( Știai că…?)  copiii au vorbit despre cele 7 minuni ale lumii. Ei au hotărât să mai adauge și alte minuni, considerându-le că sunt valoroase. Utilizatorii  cu ajutorul diferitor enciclopedii au ales câteva minuni moderne care le consideră că ar putea fii incluse în lista noastră.

  1. Prima minune care au considerat-o copiii este un pod antic construit de romani acum două mii de ani.

pontdugard_2961_w4c Apeductul Pont du Gard este și astăzi, precum a fost și de-a lungul secolelor, o mare atracție turistică. Monumentul impresionează atât prin mărime, cât și prin tehnica realizării, uimitoare pentru acele vremuri. Apeductul făcea parte din sistemul de transport al apei, care începea de la izvoarele de la Uzes și se termină la orașul Nimes. Datorită faptului că în perioadele ploioase, râul Gordon creștea foarte mult transformându-se într-un torent care putea să-l distrugă, proiectarea apeductului a trebuit să țina cont de acest lucru.

Astfel, apeductul a fost construit la o scară așa de mare, având o ușoară curbă care i-a permis să facă față presiunii apei. O altă realizare remarcabilă este inclinația foarte mică a traseului, care permite apei să curgă lin, precum și izolația interioară a canalului pentru a putea reține, fără pierderi, apa.

2. A doua minune care au ales-o este un loc înfricoșător și este ascuns sub cel mai romantic oraș Paris.

01_catacombes_de_parisCatacombele din Paris datează din secolul al XVII-lea şi sunt formate din peste 200 de kilometri de tuneluri săpate într-o carieră de calcar pe de vremea romanilor. Osuarul reprezintă o mică parte din totalul galeriilor, dar reprezintă și una dintre cele mai sinistre atracții, fiind deschis publicului încă din 1867. Osemintele sunt așezate unele peste altele pe rafturi, brațe la brațe, picioare la picioare, cranii la cranii, iar unele dintre încăperi au chiar decorațiuni făcute din oase disparate. Iniţial, oasele au fost aruncate pur şi simplu, însă când s-a văzut interesul turiștilor pentru ele, au fost stivuite astfel încât acum osemintele formează ziduri întregi de cranii, femururi și tibii, care se întind într-un labirint imens. Ceea ce este important de menționat este faptul că tot acest traseu este presărat cu citate extrase fie din Biblie, fie din scrierile unor mari poeţi şi filozofi, gen:20180427_145955

”Gândește-te dimineața că poate nu vei supraviețui până seara, iar seara gândește-te că, probabil, nu vei supraviețui până dimineața”.

 

 

3. Copii au fost impresionați încă de un pod, doar că acesta este un pod modern, cunoscut aproape de toți, ce poartă numele de  The Golden Gate Bridge.

goldenPodul, care are o lungime totală de 2.737 m, a devenit celebru prin faptul că a fost20180427_150117 prima construcție uriașă suspendată la peste 150 m deasupra nivelului apei, fiind în același timp un exemplu strălucit al stilului arhitectural „Art Deco” târziu din Statele Unite. A devenit repede un simbol marcant al orașului San Francisco, fiind adesea identificat cu spiritul liberal al acestui influent oraș californian. Un factor interesant este că de pe pod se poate vedea foarte clar faimoasa închisoare Alcatraz.

4. Un alt loc minunat și fantastic pentru copii este Palm Jumeirah. Acest loc a impresionat utilizatorii și de aceea a fost inclusă în lista noastră. Un factor interesant este că  Palm Jumeirah este considerată a 8-a minune a lumii.

Palm-JumeirahDubai este cunoscut pentru poziția sa avangardistă în nenumărate domenii. Un exemplu de seamă este seria de arhipelaguri artificiale construite în apele de smarald ale Golfului Persic. Palm Jumeirah, care, privit de sus, seamănă cu un palmier stilizat, a fost prima construcție pe apă de genul acesta. Nu degeaba a fost numită inițial a opta minune a lumii.

Pe lângă mulțimea de hoteluri și complexuri turistice de pe insule, vă puteți delecta navigând în jurul Palm Jumeirah cu un iaht sau o barcă de viteză oferită de una dintre multele companii private de turism sau puteți urca în Palm Monorail, care vă duce până la complexul turistic Atlantis.

palm-jumeirah-apartments-for-sale-rent

5. Pe ultimul loc în lista noastră se află o minune arhitecturală , care impresionează prin mișcarea sa.

praga

Casa care dansează din Praga, Republica Cehă.  Casa mai este numită și Ginger & Fred, referindu-se la celebrul cuplu de dansatori Ginger Rogers și Fred Astair. Casa care dansează stă printre clădiri construite în stilul neo-baroc, neo-gotic și art nouveau pentru care a devenit Praga cunoscută. Casa este de fapt o cladire de birouri dar, cu toate acestea, puteti vizita restaurantul franțuzesc de pe acoperișul ei, de unde puteti admira râul Vltava și Castelul Praga.

 

Această prezentare necesită JavaScript.

 La biblioteca ”A.Donici”, mereu se petrece ceva interesant!

 

2 comentarii la „„Did you know that?”( Știai că…?).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.