Cartea care te așteaptă…


Tessaro, Kathleen. Eleganța / Kathleen Tessaro. – București: Nemira, 2016. – 328 p.

„Cartea perfectă pe care s-o agăți din librarie.“

Cosmopolitan

kathleen-tessaro---eleganta-c1Enciclopedia despre stil scrisă cândva de Madame Geneviève Antoine Dariaux face minuni: transformă o femeie oarecare într-o personalitate. Asta, pentru că experta în modă știe tot: de la accesorii și fermoare la prieteni falși, soți neglijenți și legătura puternică dintre mame și fiice.

Eleganța vă invită într-o călătorie unică de la A la Z prin lumea modei, care e și o lume a iubirii.

 

 

Young, Robyn. Rebeliune / Robyn Young. – București: Nemira, 2016. – 672 p.

„Scenele de luptă sunt senzaționale.“

Daily Telegraph

robyn-young---1---rebeliunea_c1Regele Scoției a murit. Nobilii se luptă pentru putere, fără să știe că Edward al Angliei are planurile lui. Inspirat de o străveche profeție, visează de ani întregi la o cucerire nemiloasă, care va schimba soarta englezilor pentru totdeauna.

Dar Destinul i-a pregatit ceva.

Îl cheama Robert Bruce și povestea lui începe în Rebeliunea.

 

„Robert Bruce este conturat cu mare versatilitate, personajul îndepărtându-se de portretul consemnat în istorie. Rebeliunea e o lectură extraordinară.“

Fantastic Book Review

Doroftei, Hristina. Memoria zăbrelelor /Hristina Doroftei. – Chișinău: editura ARC, 2017. – 280 p.

Hristina Doroftei Memoria zabrelelor„Memoria zăbrelelor” este un eseu tulburător despre mărturisirile deținuților politici din România anilor 1944-1964. Hristina Doroftei analizează „rememorările clericilor” (Nicolae Steinhardt, Tertulian Langa, Richard Wurmbrand, Iuliu Hossu, Matei Boilă, Dimitrie Bejan, Nicolae Grebenea, Liviu Brânzaș, Zosim Oancea, Valeriu Anania), „rememorările laicilor” (Ion Ioanid, George Sarry, Augustin Neamțu, Nicolae Mărgineanu, Nicu Păun, Herbert [Belu] Zilber, Florin Constantin Pavlovici, George Tomaziu, Dumitru Bordeianu, Onisifor Ghibu), dar și mărturisirile torționarilor (Ioan Chertiție, Tănase Evghenie, Franț Țandără).

Prin comentarile pe care le face, autoarea creionează caractere, relatează stări și evenimente, scoțând la lumină o perioadă tragică din istoria noastră, ce nu trebuie uitată de nicio generație.

White, E.B. Pânza Charlottei / E.B White. – București: ARTHUR, 2015. – 192 p.

14În Pânza Charlottei, cel mai cunoscut roman-fabulă de dimensiuni românești a literaturii pentru copii din toate timpurile, E.B. White ne propune un cuplu de personaje emblematic: păienjenița Charlotte și porcușorul Wilbur.

O păienjenită și o copilă își unesc forțele pentru a salva cel mai strașnic porc care s-a născut vreodată.  Wilbur este un porcuşor sensibil, care iubeşte pe toată lumea. Pentru el o viaţă fericită înseamnă o porţie bună de mâncare şi prieteni dragi alături. Chiar şi stăpânii care îi puseseră gând rău ajung să înţeleagă ce minune au în ogradă. Iar Wilbur, porcul care leşină de emoţie ca nimeni altul, răspunde bunătăţii cu dragoste şi loialitate.

Află istoriara interesantă a porcușorului și a unui păianjen. Cum două ființe total diferite pot deveni prieteni adevărați.

La bibliotecă fiecare își poate găsi cartea sa!

2 comentarii la „Cartea care te așteaptă…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.