Aventură și Mister


Cărțile de aventură  sau de mister sunt singurele care reușesc să te captiveze cu adevărat. Unul dintre cele mai puternice motive pentru care merită să citim cărți este faptul că acestea te ajută să dobîndești cunoștințe, greu de acumulat în alt mod. Cărțile reprezintă o sursă bogată de informații, iar citirea cărților pe subiecte variate ajută la transmiterea informațiilor și, mai mult decât atât, te ajută să aprofundezi complexitatea domeniului vizat. Ori de câte ori citești o carte, obții noi informații pe care altfel nu le-ai fi aflat. Astăzi vă propunem 3 cărți de acest tip:

viata_secreta_a_lui_daisy_fitzjohnUnsworth, Tania. Viața secretă a lui Daisy Fitzjohn / Tania Unsworth. – București: Corint Junior, 2016. – 288 p.

Viața secretă a lui Daisy Fitzjohn o nouă poveste care vă va introduce în universul misterului și nu veți mai lasa cartea din mână decât la ultima pagină. Noutatea editorială a începutului de toamnă din colecție este Viața secretă a lui Daisy Fittzjohn. Captivantă și tulburătoare aventură a lui Daisy Fitzjohn, fetița de 11 ani rămasă singură și neștiută de nimeni pe uriașa proprietate, te va ține neîndoielnic cu sufletul la gură până la final. Recomandăm această carte cu multă căldură, fiind potrivită copiilor de +10 ani.

Patterson , James. Roboții din familia mea / James Patterson– București: Corint884854.jpgkl Junior, 2015. – 320 p.

Dragostea pentru lectură se insuflă alegând cărți potrivite fiecărui copil. Astăzi vă povestesc despre aventurile unui băiețel ghiduș care  a vut norocul să se nască într-o familie de roboți. Un roman grafic ce îl va înconjura pe copilul tău. Este  o poveste  perfectă pentru tinerii cititori, cu doze mari de distracție și un final surpeinzător. Un roman care îi introduce pe cei mici în lumea fascinantă a roboțiilor  și care îi va învăța totodată  să iubească lectura. Un roman amuzant şi plin de aventuri, Roboţii din familia mea abordează, într-o manieră sensibilă şi pe înţelesul copiilor, teme precum toleranța, acceptarea, afecţiunile incurabile, intimidarea şi comportamentul agresiv din şcoli. Personajele create de autor sunt realiste şi complexe, iar relaţiile dintre acestea, fie că este vorba de relaţii familiale sau de prietenie, sunt frumos construite şi dezvoltate de-a lungul volumului. În carte găsim și niște ilustrații foarte drăgute și amuzante care ne ajută să imaginăm unele scene și personaje. Roboții din familia mea este o lectură rapidă, plină de amuzament, numai bună pentru cei mici care doresc să intre în lumea minunată a lecturii.

James-Patterson__Robotii-din-familia-mea-Robotii-o-iau-razna__973-128-693-8-785334313126Patterson , James. Roboții din familia mea. Roboții o iau razna / James Patterson– București: Corint Junior, 2016. – 320 p.

Pentru a face totul mai atractiv pentru tinerii cititori cartea este însoțită de ilustraţii reușite create de Juliana Neufeld. Această carte are ca și cititori țintă publicul tânăr, dar acest lucru nu ar trebui să ne împiedice pe noi, cititori mai cunoscători, să citim o poveste care ne ajută să ne reamintim de copilărie si sa o savurăm.

 

aventurile-lui-tintin-o-aventura-atemporala-si-doi-maestri-contemporani_1

Vă așteptăm cu drag la bibliotecă pentru a avea parte de multă

Aventură și Mister!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.