Cele mai frumoase poveşti


Editura CARTIER

UNTITLED1_1479296205Fondată în 1995, la Chișinău, rămâne una dintre cele mai semnificative instituții de acest gen din Republica Moldova. Având în frunte poeți, scriitori și publiciști cu calități profesionale, editura a dezvoltat în cei peste 20 de ani de activitate o linie proprie de producție, începând de la conținut și grafică, până la distribuție și vânzări. Pe lista de titluri găsim beletristică, științe umaniste, cărți pentru copii, artă, arhitectură și design, precum și numele unor autori de referință în spațiul cultural autohton. Potrivit reprezentanților Cartier, tirajul mediu al unui exemplar tipărit de aceasta editură este de circa 5.500 de exemplare. Pentru a ține pasul cu evoluția tehnologiei, casa de producție a scos pe piață și cărți în format electronic, avansând cu pași repezi în acest domeniu.

În 2012, la Târgul de Carte din București, în cadrul decernării premiilor Gaudeamus, editura Cartier a fost distinsă cu Premiul de Excelență.

  • Cărțile editurii „Cartier codobelc” se deosebesc de alte cărți nu doar prin poveștile captivante, dedicate copiilor, care îi țin cu sufletul la gură, dar și prin ilustrațiile viu colorate, care le îmbogățesc și le fac mai atrăgătoare. Au un vocabular accesibil, un număr de pagini convenabil, limbaj clar, și bine înțeles ilustrații originale, care îi farmecă și îi motivează pe cititori să parcurgă ușor tot textul.

Șerban, Robert.  Cele patru aripi ale bunicii / Robert Șerban. – Chișinău: CARTIER Codobelc, 2018. – 20 p.

cele_partu_copNu există nu pot! Nici aici, pe Pământ, dar nici pe planeta Arret. Unica diferență dintre planete, este că pe Arret, după ce împlineau 60 de ani, celor de acolo le creșteau aripi. Nimeni însă nu zburase vreodată, doar încercau și se dădeau bătuți, aripile având mai mult o funcție decorativă. Copiii erau unicii care îi invidiau enorm, și abia așteptau sa le crească și lor aripi.

Autoarea ne invită într-o lume imaginară, unde frații Anirc şi Rodut, o va învață pe bunicuța lor să zboare.  O poveste despre voință, despre spirit de echipă, despre lucrurile înălțătoare pe care trebuie să ți le propui, indiferent de vârsta pe care o ai și de greutatea corpului, chiar. O carte frumoasă, care te motivează și iți arată că totul este realizabil. Totul e posibil!

Braniște, Lavinia. Melcușorul/Lavinia Braniște. – Chișinău: CARTIER Codobelc, 2018.  32 p.

1254907Melcușorul e supărat. De ziua lui primește un teanc de cărți, e topit după cărți, căci stă nemișcat ore întregi și citește. Mereu e nerăbdător încât își bagă un ochi într-una și un ochi în cealaltă. Dar astăzi niciun cadou din lume nu-l poate înveseli. Cel mai mult și mai mult își dorește s-o vadă pe mama, care lucrează peste șosea. Cum să treacă drumul? Miriapodul Centiped, fost general de armată și prieten cu Moșumelc, are o idee teribilă.  Află ce peripeții îi așteaptă pe Moșulmelc și pe Melcușor. Își vor putea oare îndeplini dorința? O să poată să ajungă Melcușorul la mămica lui într-o zi atât de specială?

Purcaru,  Alina. Catrina și Marele Domn-Somn/ Alina Purcaru.  Chișinău: CARTIER Codobelc, 2017. – 25 p.

1254900Marele Domn-Somn, Domnică-Somnică și Pui de Somn sunt făpturi fermecate și prietenoase, care iubesc copiii și care știu să se joace și după ora de culcare. Catrina este o fetiță care urăște din tot sufletul somnul și crede că ora de culcare e mereu pedeapsă. Unica dorință a ei era să se joace în continuu și să nu doarmă niciodată. Nici măcar atunci când se lasă întunericul. Povestea Catrinei și a aventurilor în Țara Viselor este o poveste pentru toți, dar mai ales pentru cei care visează ca joaca sa nu se termine niciodată.

 

Pătrașcu, Victoria. Oooooo poveste de iubire / Victoria Pătrașcu. – Chișinău: CARTIER Codobelc,  2018. 36 p.

o-poveste-de-iubire---victoria-patrascuElefanțelul Mo a rămas doar cu O, după plecarea mamei sale. Da, litera aceea mare și rotundă. Mo o iubește pe O, o literă veselă și dolofană, cu ea se joacă, cu ea adoarme, ea ii ține de urât. Dar va putea oare Mo, cu ajutorul lui O, sa-și facă noi prieteni în savana fierbinte? O poveste tandră despre prietenie și generozitate care vă va surprinde și vă va încânta.

 

O-poveste-de-iubire-de-Victoria-Patrascu-ilustratoare-Veronica-Neacsu-3

– Nu aveți nevoie de Ooooo? a întrebat Mo slobozindu-le litera drept în fața.

– Wwwwww, wwwww! Au sărit maimuțele speriate. Ne asurzești, amice. „O” nu mai e la modă. Nu avem nevoie de o literă așa de simplă. Wwww e modernă, e cool.

Braniște, Lavinia. Jungla lui Toco/ Lavinia Braniște. Chișinău: CARTIER Codobelc, 2018.  24 p.

578625fe92e3e524b46835108a271258„Jungla lui Toco” este o carte despre prietenie și despre curiozitatea față de lumea animalelor și a plantelor. Mimi primește un tucan de ziua ei, prin intermediul căruia descoperă Brazilia, frigul, dar și arde de dorința de a creea o junglă pentru Taco, astfel face o junglă la balcon.

„Jungla lui Toco” este o carte pentru copiii de azi, aici nu lipsesc nici glumițele care au consacrat-o pe Braniște ca scriitoare.

 

„Mimi se gândește că, dacă ar avea un cioc așa mare, i-ar trage capul în jos și ar merge aplecată toată ziua, ca un moș. Dar gheare albastre de dinozaur mic i-ar plăcea teribil să aibă. La grădiniță nu s-ar lua nimeni de ea”.

Colecția „Cartier codobelc”, coordonată de Lică Sainciuc, a fost declarată cea mai bună colecție de carte pentru copii la Salonul Internațional de Carte pentru Copii din Chișinău, încheiat la 26 aprilie, 2015.

Ținută poligrafică de excepție, texte clasice și cele mai frumoase desene fac din cărțile „Cartier codobelc” o adevărată duminică a cuvintelor și culorilor.

Ea.md 

Va urma…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.