Jill Barklem: Aventurile în „Desișul de Muri” 2


Noi considerăm că este imperios necesar să atragem atenția asupra importanței de a dărui magia lecturii și micuților din viața noastră, fie aceștia copiii, nepoții sau frații mai mici. Ne dorim ca cei mici să descopere bucuria cititului de la cele mai mici vârste, iar cărțile doamnei Jill Barklem pot reprezenta o alegere minunată din acest punct de vedere. 

Jill, Barklem. Copiii lui Poppy / Jill Barklem. – Chișinău: CARTIER Codobelc, 2018. – 32 p.

Copiii-lui-Poppy-Jill-Barklem-editura-CARTIER-codobelc

Era începutul verii în Desișul de Muri. Afară totul părea liniștit, însă în interiorul morii era haos. Poppy încerca să culce bebelușii, dar de fiecare dată când aceștia închideau ochii, moara se zdruncina, zgâlțâia podelele și-i trezea din nou, iar aerul, la rândul lui, era umplut de nori de praf de făină. Acesta nu era un loc potrivit pentru a creste copii. Dar ce era de făcut?Din acest motiv, șoriceii se gândesc să-i facă o surpriză. Șoarecii au venit cu un plan, astfel încât Poppy a avut cea mai minunată surpriză la ceremonia de botez a copiilor. Despre surpriza pregătită de șoricei veți putea citi în cartea Copiii lui Poppy.

Jill, Barklem. Poveste pe mare / Jill Barklem. – Chișinău: CARTIER Codobelc, 2018. – 32 p.

Poveste-pe-mare-Jill-Barklem-editura-CARTIER-codobelcCrinuța se trezi devreme în acea dimineață de vara, știind că va fi o zi foarte specială. Aerul era deja cald în bătălia soarelui și o briză ușoară înfiora frunzele și crenguțele din Desișul de Muri. Era o zi perfectă pentru o aventură. Plecase către pârău, iar acolo îi găsi pe Rumeguș, Poppy, și  Fred. Împreună au hotărât să navigheze pe râu în aval, având scopul să ajungă până la mare. Însă nu a fost o plimbare simplă, șoarecii au avut o misiune importantă de îndeplinit înainte ca să se întoarcă în Desișul de muri.

Jill, Barklem. Marile dealuri / Jill Barklem. – Chișinău: CARTIER Codobelc, 2018. – 32 p.

1254909Este tocmai sfârșitul toamnei, iar Bumbușor și Lily sunt ocupați cu realizarea unor pături pentru șoarecii de pe Marile Dealuri. Domnul Nucșoară trebuie să-și livreze păturile înainte de a se raci timpul. În timp ce ei munceau din greu, Fred le citea despre nobilul  Heracle Zimbrișor și curajoasele sale aventuri în căutarea aurului. Fred este convins că există aur care se găsește dincolo de Marile dealuri și el dorește să le descopere. Totul mergea conform planului până când Fred nu a dat de o stâncă abruptă, s-a cocoțat pe ea și nu a mai putut să coboare. Curând, domnul Nucșoară și Fred sunt înghițiți de o ceață albă groasă, incapabili să-și găsească drumul acasă…

Jill, Barklem. Scara secretă / Jill Barklem. – Chișinău: CARTIER Codobelc, 2018. – 32 p.

1254908Este Miezul iernii și șoarecii din Desișul de Muri sunt foarte ocupați. În această seară, după ce se va lăsa întunericul, toți se vor aduna în jurul unui foc mare cu prilejul sărbătorilor tradiționale de iarnă. Se planifică un mare spectacol, iar Crinuța  și Fred voiau să recită o poezie. Ei se duc în pod pentru a repeta în pace și liniște, dar acolo găsesc atât de multe lucruri pe care trebuie să le exploreze. Ei găsesc o cheie, care se potrivise perfect pentru o încuietoare, iar acolo dau de o scară lungă, spiralată, prăfuită, iar toate gândurile de practicare sunt lăsate deoparte…

Intrați în lumea minunată a șoarecilor din Desișul de Muri prin intermediul unei ediții inedite de cărți frumos ilustrate. Despre întâmplările și peripețiile șoriceilor  veți putea citi la biblioteca „Alexandru Donici” !
Vă așteptăm cu drag!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.