Vrăjiți de cărțiGustul pentru literatură se dezvoltă din copilărie, iar beneficiile pe care le are cititul asupra dezvoltării copiilor au fost adesea descrise. Pe măsură ce cresc, micuții îndrăgesc  lumea magică a cărților și  își lărgesc neîntrerupt orizonturile, cucerind noi tărâmuri cu armele cunoașterii. Mai jos, vă propunem o selecție de cărți pentru copii cu vârsta cuprinsă între 7-14 ani, cărți pline de farmec, magie,  vrăjitorie,  care vă vor ajuta să visați la lucruri pe care poate nu vi le-ați fi putut imagina vreodată.

Kate. Elefantul magicianului Kate DiCamillo. – București: Editura Arthur,  2017.  – 152 p.

elefantul-magicianului-cover_big

Când apare o ghicitoare în piața orașului Baltese, orfanul Peter Augustus Duchene știe ce întrebări vrea să-i pună: Mai trăiește sora lui? Și dacă da, cum o poate găsi? Răspunsul misterios al ghicitoarei (Un elefant! Un elefant îl va călăuzi acolo!) declanșează un lanț de evenimente remarcabile, imposibile, totuși mai reale decât cele din viața de zi cu zi.
Se petrec minuni: poate cea mai impresionantă este că oamenii descoperă motive să fie solidari. Autoarea evocă teme generoase – încrederea în viitor și sentimentul de a fi acasă, dorința și compasiunea – cu delicatețea unui magician. Cartea conține ilustrații de Yoko Tanaka care ajuta sa pătrundeți în acesta lume fermecata și să vă imaginați lucrurile mult mai ușor.

„Uneori misterioasă, alteori sumbră, dar în cele din urmă plină de speranță, Elefantul magicianului ne amintește că, până și în cele mai întunecate clipe, nu totul este pierdut.“
 School Library Journal

Murphy, Jill. O vrăjitoare îngrozitoare / Jill Murphy. – Ed. A 2-a-București: Editura Arthur, 2017. – 96p.

o-vrajitoare-ingrozitoare-cover_big

Mildred Hubble are cele mai nobile intenţii. Vrea să fie o elevă model, o prietenă bună şi, mai ales, o vrăjitoare pe măsura aşteptărilor celor din jur. Dar cu toată străduinţa şi încercările ei de a se ţine departe de necazuri, Mildred intră în cele mai grozave încurcături. E drept, uneori nici sorţii nu sunt de partea ei: colegele îi joacă feste vrăjitoreşti, pisoiul Dunguliţă nu se poate ţine drept pe mătură, nici vrăjile nu-i ies tocmai bine.

Ce mai! Mildred e cea mai îngrozitoare vrăjitoare care a trecut vreodată pe la Academia de vrăjitoare a doamnei Cackle. Doar cea mai bună prietenă a ei, Maud, o mai poate scăpa de exmatricularea care o ameninţă. Sau poate o vrajă miraculoasă?

Murphy, Jill. O vrăjitoare îngrozitoare și o vraja nefasta / Jill Murphy. – București: Editura Arthur, 2017. – 119p.

Mildred se întoarce pentru al doilea an la Academia de Vrăjitoare a doamnei Cackle.

o-vrajitoare-ingrozitoare-si-o-vraja-nefasta-cover_big

Vacanța de vară s-a terminat, iar Mildred se întoarce la Academia de Vrăjitoare a doamnei Cackle. În cel de-al doilea ei an aici, și-a propus să scape o dată pentru totdeauna de eticheta de „cea mai îngrozitoare vrăjitoare”, dar nu e chiar atât de simplu…
Mai mult, intră iar în conflict cu Ethel, o dușmană aprigă, și aceasta aruncă asupra ei o vrajă nefastă. Ajunsă într-un mare bucluc, Mildred încalcă tot mai multe dintre regulile atât de dragi domnișoarei diriginte Hardbroom. Mai are o șansă, totuși: poate că bunătatea și dorința de a le fi alături celor aflați la ananghie vorajuta să găsească o cale de ieșire.

Pounder, SibéalRăzboiul vrăjitoarelor / Sibéal Pounder. –București: Corint Junior, 2016. – 272p.

razboiul-vrajitoarelor-vol-1_1_fullsize

Vrăji și încântații, batalii crâncene, chiar și pe pantofi… Vai, RĂZBOIUL VRĂJITOARELOR a început. În labirintul de conducte al orașului trăiește un neam de vrăjitoare puse pe fapte mari… Dar Tiga Nusovtorov, eroina povestii noastre, habar nu are de asta. Sau cel putin habar nu avea pana când o zâna de basm ii spune ca este vrăjitoare și o trimite în Ritzy City pentru a lua parte la Războiul Vrăjitoarelor, o competiție de ghicitori, la care iau parte cele mai caudate concurente… și un pantof uriaș! Oare sa aibă Tiga toate calitățile necesare pentru a câștiga? Hmm… PUȚIN PROBABIL.

Riddell, Chris. Domnișoara Goth și fantoma șoricelului / Chris Riddell. – București: Corint Junior, 2017. – 224p.

1251176

Să facem cunoștință cu Ada Goth. Locuiește la Ghastly-Gorm Hall împreună cu tatăl ei, Lordul Goth, cu o mulțime de servitori și cu cel putin o jumătate de duzina de fantome, dar nu are niciun prieten cu care sa exploreze imensa și înspăimântătoarea ei casă. Apoi, într-o noapte, totul se schimba când Ada întâlnește un șoricel-fantoma, pe nume Ishmael. Împreună pornesc să dezlege misterul unor întâmplări ciudate la Ghastly-Gorm Hall și au parte de mai mult decât se așteptau…

Cartea premiată Costa Book Awards 2013

    „Aceasta peripeție solitara este o excelenta combinație de aventura misterioasa exuberanta și poveste cu fantome, minunat ilustrata și scrisa cu un umor desăvârșit adresat copiilor și cu inteligenta literara pentru părintii care o citesc cu voce tare.” (Daily Mail)

    Literatura pentru cei mici nu e lipsită de înțelesuri adânci și bogate, ea fiind de multe ori mai profundă, în simplitatea ei, decât operele pentru adulți.
Considerăm că această colecție de cărți vă va lărgi orizonturile și vă vor teleporta într-o lume magică, plina de vrăji și fantome! Lectură plăcută!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.