Eu citesc (6)


 

Bătălia cărților este un concurs de lectură pentru copii de 11-14 ani și adolescenții cu vârsta între 15 și 18 ani, care sunt îndemnați să citească 10 cărți recomandate din literatura română și universală.

Scopul concursului este de a stimula lectura în rândul copiilor şi adolescenților, de a promova cărţile de valoare destinate acestor categorii de vârstă. Participantul care va prezenta cel mai frumos şi argumentat cartea preferată şi va răspunde cel mai bine la întrebări va deveni Cititorul anului. Cartea care se va bucura de cele mai multe solicitări şi va obţine cel mai mare punctaj din partea cititorilor va deveni Cartea anului.

Vă recomandăm cartea pentru copii (10-14 ani) din concursul de lectură Bătălia Cărților: 

authorAutoarea, Tania Unsworth, a crescut cu gândul că scrisul este cel mai important lucru din lume. Tatăl ei a fost scriitor, iar familia a călătorit în jurul Greciei și Turciei până când a împlinit șapte ani. Acești ani au fost minunați, plini de culoare și aventură. Dar pentru că familia ei se muta mult, ea nu era sigură niciodată unde era acasă ei cu adevărat. De atunci, a fost prinsă între dorința de a călători în lume și de a vrea să rămână în siguranță. Scrisul Tanei reflectă adesea acest lucru.
A petrecut restul copilăriei sale în Anglia. Nu i-a plăcut foarte mult școala, dar a citit foarte mult. În fiecare an de Crăciun, scria o poveste pentru tatăl său. Au fost doar lucruri scurte, dar pentru că le-a scris într-o carte de exerciții și a numerotat paginile, ar putea pretinde că sunt adevărate romane. Uneori scria folosind litere foarte mari pentru a umple spațiul.
Mai târziu am lucrat într-un librărie și apoi la  biroul de caracteristici al unei reviste pentru femei. În Marea Britanie am publicat două romane pentru adulți. Cărțile mele pentru copii includ The One Safe Place, Viața secretă a Daisy Fitzjohn și Fata care credea că mama ei a fost o sirenă. Locuiesc în Boston, S.U.A, cu soțul meu, doi fii, un câine numit Plum și o pereche de pisici.

„Eu scriu pentru copii pentru că ei sunt cei mai buni cititori. Nu multe cărți vă captează inima și mintea ca și cărțile pe care le citiți în copilărie.”
Tania

O operă a Tanei Unworth de la Editura Corint Junior, din seria Aventură și Mister, ca vă va ține cu sufletul la gură de la început până la final este:

Unsworth, Tania. Viața secretă a lui Daisy/ Tania, Unsworth. – București: Corint Junior, 2016.-286p.

viata_secreta_a_lui_daisy_fitzjohnDaisy Fitzjohn nu este o fată obișnuită. Ea are 11 ani și trăiește împreună cu mama ei, la Brightwood Hall. Nu a fost niciodată la școală și nu a părăsit niciodată uriașa proprietate a mamei sale. Are însă o imaginație extrem de bogată și o mulțime de prieteni cu care se joacă și vorbește: animăluțul său preferat Tar, care este un șobolan foarte mâncăcios, micul Charles, un băiat care își are locuința în tabloul de pe unul din pereții conacului, calul True, o tufă ornamentală din curtea proprietății, micuța exploratoare Frank, o fantomă potrivită la momentul potrivit și mulți alți prieteni care îi fac ziua mai frumoasă…

Mama îi spunea că e uluitor cum aduce ea la viață toate lucrurile acestea, însă Daisy nu consideră că aduce lucrurile la viață. Pentru ea, totul era deja însuflețit. Nu doar animalele și plantele, ci și rămurelele, pietrele, stelele sau jucăriile. Că fiece lucru are o viață a sa tainică, gânduri și sentimente. Daisy boteza aricii sau purta lungi conversații cu vreun copac ori cu una din numeroasele statui care împânzeau grădinile conacului. Daisy prefera să vorbească cu statuile și cu copacii decât cu păpușile plictisitoare. Nu fac decât să bea ceai și să se certe cine are cel mai frumos păr, se plângea ea.

Într-o bună zi, Caroline pleacă la cumpărături, cum făcea în fiecare săptămână, însă de data aceasta ea nu se mai întoarce, lăsând-o pe Daisy singură și neștiută de nimeni pe uriașa proprietate. Când la conac apare din senin un bărbat cu un rucsac și două sacoșe de cumpărături mari, din plastic, viața lui Daisy se va schimba radical. Ea va porni într-o aventură în care va trebui să dezlege misterul dispariției mamei sale și va descoperi că nebunia este secretul bine păstrat al familiei Fitzjohn…

-Dar cum poți să fii sigur? Cum poți să fii sigur că nu e doar în imaginația ta? sau a altcuiva. Dacă exist numai în mintea cuiva? Precum un personaj de carte. Personajele de carte știu oare că sunt inventate?

 

Volumul este  disponibil pentru public, spre împrumut, la Biblioteca Municipală ”B.P. Hasdeu„ filiala ”A.Donici„ . Disponibilitatea titlurilor poate fi consultată în catalogul electronic al bibliotecii :   Caută în catalog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.