Aventurile acvilei și jaguarului


Vă propunem pe parcursul vacanței, în cadrul programului ”Provocarea verii” cu sloganul: Citește!Descoperă!Creeează!  spre lectură următoarea trilologie din 3 volume a scriitoarei  Isabel Allende.

csm_Allende__Isabel_33008832d4Isabel Allende, nepoata fostului președinte chilian Salvador Allende, s-a născut pe 2 august 1942 la Lima, în Peru. Își petrece copilăria în Chile, iar în timpul dictaturii lui Pinochet se refugiază în Venezuela, unde rămâne timp de 15 ani și lucrează ca ziaristă. În 1982, primul ei roman, Casa spiritelor, are un succes fulminant și devine imediat bestseller internațional. În 1984 publică Despre dragoste și umbră, apoi Eva Luna (1987), Povestirile Evei Luna (1989) și Planul infinit (1991). În 1992, fiica scriitoarei, bolnavă de porfirie, moare. Următoarea ei carte, Paula (1994), îi este dedicată. De mult succes se bucură volumul Afrodita (1997), romanele Fiica norocului (1999) și Portret în sepia (2000), volumul de memorii Țara mea inventată (2003) și romanul Zorro (2005). În 2006 îi apare romanul Inés a sufletului meu, în 2007, volumul autobiografic Suma zilelor, în 2009, romanul Insula de sub mare, în 2011, Caietul Mayei, iar în 2012, volumul Dragoste. În 2014 vede lumina tiparului thrillerul Jocul RIPPER, în 2015, romanul Amantul japonez și, în 2017, Dincolo de iarnă. În 1994, statul francez i-a acordat titlul de Chevalière de l’Ordre des Arts et des Lettres, în 2004 a fost primită în American Academy of Arts and Letters, iar în 2014 i s-a decernat Presidential Medal of Freedom. Isabel Allende : 23 de cărți publicate, traduceri în peste 35 de limbi, peste 70 de milioane de exemplare vândute, 15 doctorate onorifice, 60 de premii în peste 15 țări, 2 filme de succes realizate după cărțile sale. Romanele lui  Isabel  Allende au fost traduce în românește și publicate la Editura Humanitas Fiction.

79510785-0Allende, Isabel. Orașul Fiarelor / Isabel Allende. – Bucureșt: Editura Humanitas, 2018. – 320 p.

Alexander Gold, 15 ani se alătură unei expediții în Amazon, cu misiunea de a documenta existența  Fiarelor, făpturi fabuloase pe care nimeni n-a reușit să le vadă vreodată. În inima junglei, unde timpul curge altfel, tânărul își găsește animalul totemic, jaguarul, o cunoaște pe Nadia, fata de culoarea mierii, înzestrată cu agerimea acvilei, și împreună  descoperă deopotrivă secretele unei civilizații străvechi și abisul inimii omenești.

Allende, Isabel. Regatul dragonului de aur /  Isabel Allende. – București: Edituraimg_3653-crop-copy Humnitas , 2018. – 334 p.

Abia întorși din orașul  Fiarelor, Nadia și Alexander pornesc  într-o nouă călătorie magică, de data aceasta spre Regatul  Interzis din munții Himalaya. Misiunea lor : să ajungă la dragonul de Aur, puternică statuetă – oracol ascunsă în subteranele palatului regal ,înaintea unui personaj malefic numit Colecționarul. Când din pricina acestuia, Nadia dispare, Alex pleacă în căutarea ei, sfidând  primejdiile și provocând destinul la fiecare pas.

padurea-pigmeilor-trilogia-aventurile-acvilei-si-jaguarului-vol-iii_1_fullsizeAllende, Isabel. Pădurea pigmeilor / Isabel Allende. – Bucureșt: Editura Humanitas, 2018 . – 244 p.

Nadia și Alexander se reîntâlnesc pentru o nouă aventură, poate ultimă, în Kenya, unde bate inima Africii. Sub soarele arzător, înconjurat de o rețea de credințe și superstiții, trăiește un trib care și-a pierdut regina. Pentru a o găsi , cei doi tineri invocă forța animalelor lor totemice, acvila și jaguarul, petrec o noapte stranie într-un cimitir aflat la granița dintre lumea de aici și cea de dincolo și descoperă că prietenia lor s-a transformat în ceva mai puternic.

Citește câteva pagini

http://www.humanitas.ro/files/media/orasul-fiarelor.pdf

http://www.humanitas.ro/files/media/regatul-dragonului-de-aur.pdf

http://www.humanitas.ro/files/media/padurea-pigmeilor.pdf

Vă asteptăm cu drag la programul ”Provocarea verii”.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.