Familia- elementul natural şi fundamental al societăţii


”Nu îți alegi familia. Aceasta este un dar al lui Dumnezeu pentru tine, așa cum tu ești unul pentru ea.”

Desmond Tutu

cum_sa_faci_fata_oricaror_problemeCum să faci față oricăror probleme. -București: Corint Junior, 2015. -128 p.

Sfaturi utile, de care are nevoie orice fată!

Cartea are un caracter pur informativ și nu oferă sfaturi medicale. Această carte poate fi folosită doar ca material auxiliar. Practic este imposibil să nu te lovești de probleme în viață.Tocmai de aceea am conceput acest ghid practic care îți va fi de mare ajutor. În această carte găsești informații și sfaturi despre:

 

  • felul în care trebuie să procedezi pentru a scăpa de stresul provocat de școală, prieteni sau prietene, respectiv de rezultatele la învățătură;
  • felul în care gândesc baieții;
  • modul în care trebuie să procedezi, pentru a fi fericită și pentru a avea încredere în tine însăți;
  • cum să rezolvi problemele cu parinții sau cu frații și/ sau surorile și cu toate celelalte persoane care fac parte din viața ta.

Poți face față oricărei situații! Acest ghid te va ajuta să te bucuri de relațiile cu cei din jurul tău și să rămîi tu însăți, adică o fată extraordinară!

Simister, C.J. Jocuri pentru dezvoltarea inteligenţei şi creativităţii copiilor/ image descriptionC.J.Simister. – Iaşi:  Polirom, 2011. -272 p.

Şcoala joacă un rol educativ important, dar există lucruri esenţiale pentru viitorul copiilor care nu figurează în programa de învăţămînt. Curiozitatea, gîndirea flexibilă, perseverenţa, determinarea şi disponibilitatea de a-ţi asuma riscuri sînt obligatorii dacă vrei să ai succes. Cartea cuprinde activităţi şi jocuri pentru copii de toate vîrstele, care pot fi adaptate celor mai diverse situaţii: în aer liber sau la biroul de lucru, în excursie, în maşină sau chiar la muzeu. Cu ajutorul lor, părinţii îi pot ajuta pe copii să-şi dezvolte spiritul de iniţiativă şi creativitatea, sa înveţe din greşeli pentru a progresa şi să-şi imbunăţătească abilitaţile de comunicare.

res_49b54e1d9b0c5b3d48662e98a7491d77_450x450_2ggvGoldberg, Sally. 50 de activităţi interactive pentru dezvoltarea copilului / Sally Goldberg. -Iaşi: Polirom , 2009. – 272 p.

Această carte a fost scrisă pentru a fi utilizată la scurt timp după naşterea copiluilui dumneavoastră – chiar imediat, dacă doriţi! Cartea este deosebit de interesantă pentru părinţii copiilor cu întîrzieri în dezvoltare sau cu dizabilităţi asociate cu învăţarea. În pagiinile cărţii vieţi descoperi idei bune pentru a oferi copilului un mediu pozitiv.  Cartea este împărţită în trei secţiuni. Prima parte prezintă idei ce trebuie reţinute atunci cînd confecţionaţi jucăriile şi le utilizaţi pentru a vă juca cu copilul dumneavoastră. Aceste idei vă vor ajuta să valorificaţi la maximum experienţa jocului şi să inventaţi noi moduri de a vă transforma întreaga locuinţă într-un mediu stimulativ pentru învăţarea timpurie. Partea a doua oferă instrucţiuni pentru confecţionarea şi utilizarea a 50 de jucării utile, într-un mod rapid şi uşor. Nu uitaţi că acestea sînt jucăriile familiei dumneavoastră – decoraţi-le după cum doriţi. Fiţi pregătiţi să vă descoperiţi o latură  creativă pe care nu v-o cunoaşteţi înainte! În fine, partea a treia vă pune la dispoyiţie o serie de activităţi de consolidare şi o recapitulare finală. În ansamblu, această carte le dezvăluie părinţilor modalităţi simple eficiente de a îmbogăţi mediul copiilor în fiecare zi. 

Va urma…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.