Familia- elementul natural şi fundamental al societăţii


“O familie fericită nu este altceva decât un Rai timpuriu.”

George Bernard Shaw

elisabeta-stanciules-sociologia-educatiei-familiale-polirom-1997-a-762811-510x510Stănciulescu, Elisabeta. Sociologia educației / Elisabeta Stănciulescu. –Iași: Polirom, 1997. -280 p.

Există numeroase lucrări care abordează, educația familială din perspectiva aspectelor sale psihologice și relaționale, cele care au în vedere dimensiunile istorice și sociologice ale fenomenului sânt rare. În ceea ce privește educația familială în societățile contemporane dezvoltate, întâlnim două teze opuse. Unii afirmă că nu mai există educație realizată în sânul familiei. Alții susțin, dimpotrivă, că importanța educației familiale-care se exercită mai ales înainte de naștere și în primii ani de viață ai copilului este atât covârșitoare încât dă naștere unui fel de determinism al traiectoriei viitoare.

Vallieres, Suzanne. Trucuri psihologice pentru părinți / Suzanne Vallieres. – Iași: 9789734633425-2108360Polirom,2013. -256 p.

 Cartea vă oferă răspunsuri pertinente și numeroase sfaturi practice, spulberând miturile legate de perioada adolescenței. Ușor de pus în practica, trucurile psihologice prezentate vă ajută să aveți o relație armonioasă cu adolescenții și să-i sprijiniți în deciziile importante pe care le iau.

res_d9e816519de25816ca54161e68378de0_450x450_jph6Everett, Craig. Divorțul sănătos / Craig Everett. – București: Trei, 2008. -271 p.

Un ghid înţelept pentru părinţii în divorţ. Nimănui nu-i place să divorţeze, dar dacă nu mai este nimic de făcut pentru a menţine relaţia trebuie să alegem divorţul. Ca orice lucru de pe lumea asta, divorţul poate fi făcut bine sau prost, adică sănătos sau nesănătos. Autorii prezintă etapele separării şi ale refacerii vieţii, ţinând seama de toate părţile implicate: soţ, soţie şi, mai ales, copii. Părinţii divorţează unul de altul, dar niciodată de copii.

va urma….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.