Comentariu în baza romanului „Un secret în Los Angeles” de Doina Postolachi


  un-secret-in-los-angeles-193x300Romanul „Un secret în Los Angeles” se dovedește a fi unul dintre cele mai desăvârșite chemări la visare și cel mai verosimil îndemn în a nu lăsa tentațiile să izbutească pe calea succesului fiecăruia dintre noi. Acesta este imboldul inspirat de către autoarea romanului, Doina Postolachi, care a dezvăluit esența visării în fiecare filă a romanului.

  Visul reprezintă nemijlocita apirație a individului întru împlinirea celor mai discrete și cuantificate năzuințe, iar Karen, protagonista romanului, o făuritoare a viselor, un alchimist menit să propagandeze credință mereu și pretutindeni, întrucât arta va rămâne întotdeauna fidelă valorilor onirice. Toată viața și-a trăit-o slujind menajeră, iar în toamna vârstei sale și-a găsit, într-un sfârșit, certa menire: să devină scriitoare, să descopere secretul misterioului Los Angeles, capitala cinematografiei și a oamenilor de succes, și cel mai important, să-i găsească bietei sale nepoțele Estella leac ce-i va dezlega vocea și-i va face graiul melodios și curgător auzit. Tot romanul gravitează în jurul acestor vise ale lui Karen, iar materializarea acestora se datoarează credinței sale necondiționate. În esență, romanul ascunde în sine prin aventura lui Karen o latură a filozofiei complicată, cea despre rostul visului în viața unui om, locul său și împrejmurimile de desfășurare, persoanele ce contribuie la crearea și, într-un final, la plăsmuirea acestuia. Premisul unui vis este optimismul fără de care nimeni și nimic nu ar fi evoluționat, mii de scopuri neatinse și sute de idei revoluționare ignorate. Optimistul nu este decât un visător cu ochi deschiși, etichetat într-un mod mai elegant. Povestea de succes a menajerei Karen este menită să ne transfere într-o viață ce pare a fi reală, în care să te simți cel mai norocos și mai fericit, cel mai iubit de Îngeri.

  Astfel, romanul sugerează insondabilei conștiințe a individului drept un mister, un insecabil izvor de vise și un mecanism persuasiv întru materializarea celor mai mărețe și impozante reverii.

Utilizator Andreea Strătilă

Clasa X-a , Liceul Teoretic Ion Creagă

Un comentariu la „Comentariu în baza romanului „Un secret în Los Angeles” de Doina Postolachi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.