În drum spre casă


DSCN5877Programul „Drumul spre casă” este destinat copiilor de vârstă școlară mică și are drept scop dezvoltarea rezilienței și cultivarea deprinderilor comportamentale pentru depășirea situațiilor potențial periculoase care se pot întâmpla în diverse medii sociale. Programul educațional „Drumul spre casă” constă dintr-un ciclu de 5-10 activități cu durata de 45 de minute fiecare, care pot fi desfășurate, consecutiv, cu elevii din clasa I-IV pe parcursul unui semestru. Menționăm faptul că jocul le poate crea copiilor iluzia cum că scopul lor principal este să parcurgă cât mai repede ”drumul școală-casă”. Facilitatorul are sarcina de a le spune copiilor, foarte atent, doar după ce toate  situațiile dificile vor fi soluționate. 

”Vom parcurge împreună acest drum, pe parcursul mai multor lecții” – este un mesaj important pentru copii. 

Am dat start la program și am ajuns la a 2-a sesiune a programului educațional de dezvoltare a rezilienței pentru copii. Împreună cu copii am parcurs câteva reguli de interacțiune între copii și regulile jocului propriu-zis.

Împreună cu copii am dezvoltat diferite teme: Cum să recunoască situațiile periculoase, Cum să facă față provocărilor, Ce poate să-i pună sănătatea în pericol și cum să se protejeze, etc.  În timpul jocului educativ, s-au accentuat care sunt situațiile de risc atunci când mergi singur în locuri necunoscute, deoarece neștiind ce se află în împrejurimi, există riscul de a nu găsi persoane care ar putea să le vină în ajutor în caz de necesitate. Copiii au fost încurajați la exprimarea liberă a opiniei personale, fără anumite critici, privind soluțiile posibile la situațiile discutate. Copii așteaptă cu mare nerăbdare și o nouă provocare.

Această prezentare necesită JavaScript.

Un comentariu la „În drum spre casă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.