Cărți pline de aventură


Dragi utilizatori vă așteptăm cu drag la biblioteca ”Alexandru Donici” pentru a împrumuta această carte minunată la concursul de lectură ”Bătălia cărților” o poveste  în  special copiilor, adolescenților și maturilor, deoarece relevă anumite aspecte existențiale, ne învață să găsim soluții în diferite situații de criză. Iar prietenia poate fi mai puternică și mai sinceră, dintre om și animal, decît dintre om și om.  În cazul dat, noi înțelegem devotamentul lupilor, care i-au păstrat viața eroinei., și vă îndemnăm că lectura te face învingător! Alege cartea anului ca să devii cititorul anului!

bc1Jean Carolyn Craighead George a fost o scriitoare americană cu mai mult de o sută de cărți pentru copii și adulți tineri, inclusiv Julie of the Wolves( Julie din neamul lupilor), câștigătoare a Medaliei Newbery și a New Side of the Mountain. Temele comune în operele sa sunt mediul și lumea naturală. Jean Carolyn Craighead George s-a născut la Washington, D.C., pe 2 iulie 1919. Provenind dintr-o familie de naturaliști, a dezvoltat și ea o pasiune pentru acest domeniu, din  care s-a inspirat când a scris cele peste o sută de cărți pentru copii. A absolvit Pennsylvania State University în 1941, licențiindu-se în știință și literartură. Cărțile  ei impresionate despre natură i-au adus diverse premii, cum ar fi Premiul Aurianne pentru cartea Dipper of Copper Creek (1956) sau Newbery Honor pentru al treilea roman al ei, My Side of the Mountain (1959). În 1964, a fost nominalizată, din partea Statelor Unite ale Americii, la prestigiosul Hans Christian Andersen Award. Cartea Julie din neamul lupilor a fost inspirată de studiile ei despre lupi din anul 1970, când, în urma unei vizite la Laboratorul de Cercetare artică Navală din barrow, Alaska, a văzut o tânără traversând tundra de una singură. acest roman a primit Medalia Newbery în anul 1973 și a fost finalist la National Book Award, în același an. Succesul cărții a determinat-o pe autoare să scrie alte două volume, Julie(1994) și Julie’s Wolf Pack (1997), precum și scurte povestiri ilustrate despre lupi ca Nutik, the Wolf Pup (2001), Nutik and Amaroq Play Ball (2001).

Craighead George, Jean. Julie din neamul lupilor /Jean Craighead George. – București: Editura arthur, 2018. -152 p. 

Julie din neamul lupilor spune povestea unei tinere eschimoase,  care supraviețuiește în Arctica, făcându-se prieteni cu o haită  de lupi. De-a lungul aventurii sale, ea se îndrăgostește de măreția lumii naturale și se luptă să accepte că trebuie să se întoarcă la civilizație. Atât de viu este reprezentarea scriitoarei Jean Craighead  George din lumea animală, încât cititorii se vor îndrăgosti de lupi. Romanul introduce cititoriilor biomului unic al Arcticului și comportamentele unice ale lupului gri. De asemenea, descrie multe aspecte ale culturii inuite tradiționale și explorează provocările asimilării și modernizării resimțite de popoarele native.

„Jean Craighead descrie subtilitățile vieții de eschimos, obiceiurile animalelor, durerosul proces al maturizării și combină aceste elemente într-o carte de aventuri palpitantă, care spune, în același timp, și o poveste tulburătoare de dragoste”.

Nu uitați că vă puteți înscrie la concursul “Bătălia Cărților 2020”.

La finală participă cei care au citit toate cărțile din concurs și au completat fișele de lectură pentru fiecare carte citită.

Vă așteptăm cu drag la bibliotecă ”Alexandru Donici” pentru a lectura o carte  foarte greu de uitat pentru oricine iubește natura.Vă dorim lectură plăcută!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.