Ziua în care am învățat să trăiesc


lg-highlighted2Laurent Gounelle este un autor francez de renume internațional și cel mai bine vândut, ale cărui cărți au fost traduse în 25 de limbi. Este un specialist în dezvoltare personală care s-a instruit în științe umaniste la Universitatea NLP din Santa Cruz. Bazându-se pe dragostea lui pentru psihologie și prin principiile de auto-ajutor, el scrie povești captivante care ghidează cititorul pe o cale de descoperire de sine. Specializat în științe umane, cu studii în Franța și în Statele Unite, conferențiar la l’Universite de Clermont-Ferrand, a colindat lumea întâlnind tot soiul de oameni care i-au oferit răspunsuri la o întrebare fundamentală: cum să ne atingem potențialul maxim și să găsim un sens vieții. 

Poetul român Mihai Eminescu spunea: „Viața este irosită pentru cel care n-a trăit-o așa cum ar fi vrut”. Adevărul este că, odată ce ajung în amurgul vieții, mulți oameni încep să aibă regrete și își dau seama că, dacă ar putea sî trăiască din nou, ar face-o altfel. Am vrut să scriu o poveste plecând de la dorința irezistibilă a oamenilor de a trăi conform celor mai profunde aspirații ale lor.” – Laurent Gounelle

Gounelle, Laurent. Ziua în care am învățat să trăiesc/ Laurent Gounelle. – București: Editura Trei , 2018. -252 p. 

Și dacă totul ar începe astăzi?

ziua-in-care-am-invatat-sa-traiesc_1_fullsizeJonathan lucrează în asigurări, deținând o firmă împreună cu fosta soție, Angela, și cu un prieten, Michael. Are o fetiță pe care o vede o dată la două săptămâni și este încă în proces de digerare a divorțului, de înțelegere a cauzelor care au dus acolo, mai ales că speră într-o împăcare.

Astfel, Jonathan a pierdut din vedere să se mai întrebe dacă acest job îi place, dacă-l mai practică în acord cu propriile principii, dacă este suficient de prezent în familie sau, după divorț, în relația cu fiica sa. Per ansamblu, a uitat să se mai întrebe ce-și dorește și dacă viața pe care o duce mai are vreo legătură cu el.

Personajul este un portret al majorității contemporanilor, așa încât nu e de mirare că romanul a ajuns bestseller, mai ales că este o formă plăcută de lecție despre cum să nu uiți să fii fericit chiar în această lume în care stresul și viteza ne sunt, de multe ori, principalii companioni.
Într-o zi, o țigancă îi ia mâna să-i ghiceasca viitorul și află că mai are puțin de trăit. Confruntat cu moartea iminentă, Jonathan începe să-și pună tot felul de probleme și are discuții provocatoare cu Margie, iar scriitorul se lansează astfel într-o analiză a vieții și a societății.

Secvențe memorabile: 

butterfly_thumbnail_05_square_0000„Natura ne dă înapoi ceea ce ne-a răpit civilizația.[…] Noi, oamenii suntem ființe complexe și natura ne ajută să înțelegem toată această bogație interioară, pe când civilizația ne dă sentimentul de lipsă, de frustrare. Știe să ne facă să credem și să simțim că ne lipsește ceva pentru a fi fericiți. Ne interzice să ne simțim mulțumiți cu ce avem, cu ce suntem. Ne induce permanent sentimentul că suntem incompleți.”

„Fiecare om, prin actele, cuvintele, stările de spirit, emoțiile sale, are o anumită influență asupra celor din jur și apoi asta se propagă asemenea cercurilor de la suprafața apei. Crede-mă! Nimic nu rămâne neutru, înțelegi? În final, fiecare dintre noi are un impact pe lumea asta.”

În concluzie, Ziua în care am învățat să trăiesc  demonstrează încă o dată, printr-o poveste simplă, pozitivă și cu care se poate identifica aproape oricine că depinde numai și numai de noi să prețuim viața și să o trăim la adevăratul ei potențial, chiar și atunci când avem impresia că ni s-au înecat toate corăbiile.

„O carte pozitivă, care-ți dă o stare de bine.” – Ouest-France

Vă îndemnăm să lecurați Ziua în care am învățat să trăiesc de Luarent Gounelle și cu siguranță nu veți rămâne dezamăgiți. Lectură plăcută!!33943778-beautiful-monarch-butterfly-flying-isolated-on-white-background-
NU UITAȚI CĂ VĂ PUTEȚI ÎNSCRIE LA CONCURSUL “BĂTĂLIA CĂRȚILOR 2020”. LA FINALĂ PARTICIPĂ CEI CARE AU CITIT TOATE CĂRȚILE DIN CONCURS ȘI AU COMPLETAT FIȘELE DE LECTURĂ PENTRU FIECARE CARTE CITITĂ. Alege cartea anului ca să devii cititorul anului!

 

Surse: http://www.evantaiulmemoriei.ro/2018/11/ziua-in-care-am-invatat-sa-traiesc-laurent-gounelle.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.