Biblioteca pentru toți copiii


Anul 2020, este declarat drept ANUL LECTURII. Cu toții știm că drumul spre cunoaştere şi dezvoltare trece prin lectură şi cu cât mai greu este bagajul de cunoştinţe adunat în rezultatul lecturii, cu atât mai largi sunt orizonturile pe care o persoană le poate cuprinde.

Odată cu sosirea anotimpului preferat al copiilor noi Vă așteptăm la bibliotecă! Biblioteca „Alexandru Donici” cuprinde cărțile de neuitat ale copilăriei, capodopere ale literaturii universale și naționale, fără de care biblioteca unui copil nu poate fi completă.

În acest articol dorim să Vă propunem niște cărți minunate care Vă vor captiva încă de la primele file citite, găsind în paginile cărților ceva ce o să Vă facă să reveniți mereu la ele pentru a sorbi din ințelepciunea și frumusețea cuvântului scris!

Vieru, Grigorie. Cântec de iubire / Grigorie Vieru. Chișinău: Prut Internațional, 2015. – 284 p.

1424855972_grigorevieru_cantecdeiubire
Aducând un omagiu talentului său nemăsurat, cititorii de toate vârstele sunt invitaţi să citească și să se bucure de poeziile care au încântat generații întregi de copii, și anume din creația marelui poet Grigore Vieru.

„Cartea de faţă adună într-o imagine sintetică întreaga creaţie literară a lui Grigore Vieru: poezia lirică, poezia pentru copii şi poemele aforistice…”. (Arcadie Suceveanu)

Gârleanu, Emil.  Din lumea celor care nu cuvântă / Emil Gârleanu. Chișinău: Prut Internațional, 2015. – 126 p.

din lumea ...-600x600

„Prin schiţele grupate în volumul Din lumea celor care nu cuvântă, Emil Gârleanu a inaugurat în literatura română genul de povestiri inspirate din lumea plantelor, gâzelor şi animalelor.

Creaţii de maximă concentrare, denotând un subtil spirit de observaţie şi analiză, ele sunt străbătute de o vibrantă notă de duioşie şi blândeţe, de delicateţe sufletească şi omenie”. (Teodor Vârcolici).


Stăncescu, Dumitru. Făt-frumos și puii de fiară / Dumitru Stăncescu
. Chișinău: Prut Internațional, 2011. – 352 p.

dumitru-stancescu-fat-frumos-si-puii-de-fiara-prut-international-2011-a-1429249-510x510
Numele lui Dumitru Stăncescu a fost aşezat adesea lângă acelea ale lui Ion Creangă şi Petre Ispirescu.
Succesul de care s-a bucurat şi continuă să se bucure colecţia sa de basme populare se explică, în primul rând, prin valoarea ei artistică ridicată.

 


Homer, Vergilius.  Iliada. Odiseea. Eneida. Chișinău: Prut Internațional, 2015. – 244 p.

iliada-odiseea-eneida Ediția de față este o adaptare a clasicelor epopei Iliada și Odiseea de Homer și Eneida de Vergiliu, repovestite, în proză, pentru copii cu mare iscusință de George Andreescu. Cei interesați de eroii greci și romani, de zei și zeițe, de legendele și miturile greco-romane vor găsi în această carte lucruri uimitoare. Într-o formă accesibilă puterii lor de înțelegere, cu o dibăcie vrednică de toată lauda, domnia sa a știut să aleagă și să păstreze toate podoabele acestei comori literare.

 

Vă așteptăm cu multă căldură la biblioteca „Alexandru Donici” pentru a răsfoi și a gusta din farmecul lecturii! Un an al lecturii cât mai prolific Vă dorim! Alăturați-vă anului lecturii pentru a descoperi lumea, a cunoaște trecutul și a creea viitorul!

Rețineți: Nu există decât două lucruri absolut onorabile pe acest pământ – medicina, care tămăduieşte corpul şi literatura, care tămăduieşte sufletul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.