Aventuri și istorii de la Editura Arthur


Greenwald, Tommy. Cum să faci să nu citești dar să ai note mari/ Tommy  Greenwald. – București: Arthur, 2019 . – 335 p.

Tommy Greenwald e convins că acest nou ghid al lui Charlie Joe Jackson e de nota 10! Mâncărurile cărora le-ar da cele mai mari note sunt puiul prăjit foarte crocant și înghețată cu sos de ciocolată fierbinte. Tommy trăiește în Connecticut alături de soția sa, copiii lui, Charlie, Joe și Jack, și doi câini simpatici, Moose și Coco.

cum-sa-faci-2-cum-sa-faci-sa-nu-citesti-si-sa-iei-note-mari-paperback-s-cover_huge

Iată aici câteva semne sigure că te străduiești prea mult să iei note mari:

  1. Nu-ți folosești toate sms-urile gratuite într-o lună.
  2. Nu te-ai gândit la Hannah Spivero de șase ore întregi.
  3. Ecranul televizorului tău e rece.
  4. Profesorii îți zâmbesc când te văd venind.

Cel mai lipsit de chef cititor din lume, Charlie Joe Jackson, devine expert în a lua note mari. Cum o fi posibil? Carnetul lui școlar arată așa de rău, încât Charlie Joe le-a promis părinților că va lua doar 10 curat, numai să nu-l trimită la vară într-o tabără de învățare. Acum, în loc să se învârtească să scape de citit, Charlie Joe rămâne la școală mult după ce se termină orele, ca model pentru ora de desen sau chiar interpretând un rol într-o piesă de teatru despre inventatorul prosoapelor de hârtie. Și face toate astea în vreme ce se îndrăgostește! Charlie descoperă, încet-încet, că notele mari îți pot face viața mult mai complicată.

„Cartea o să-i atragă  fără  îndoială pe cititorii ezitanți, care o să priceapă prea bine talentul  lui Charlie  Joe de a se fofila de la citit și studiu. E numai bună să fie citită  cu voce tare. Din fericire pentru fanii lui Charlie Joe , mai există și alte volume despre viața acestui erou  neobișnuit.„ –  School Library  Journal

 

Greenwald, Tommy. Cum să faci să nu citești în vacanța de vară/ Tommy  Greenwald. – București:  Arthur, 2019. – 255 p.

Cum să faci să nu citești în vacanța de vară este cel de-al treilea episod nostim din viața unui cititor fără chef. 

bookpic-cum-sa-faci-sa-nu-citesti-in-vacanta-de-vara-ghidul-lui-charlie-joe-jackson-26612-259x388Ca să le facă pe plac părinților, Charlie   Joe pleacă într-o tabără de trei săptămâni. Mare, soare, distracție… Ei bine, nicidecum! CharIie Joe, celebrul necititor, ajunge  în Tabăra Kartzulya, locul de întâlnire al marilor iubitori de carte, cu un program încărcat de ateliere pe teme de gramatică și literatură.

Încurajat de genii și tocilari, cum își spun ei, eroul  nostru își stabilește un scop precis: rând pe rând îi va convinge pe colegii de tabără să nu mai citească. Vrea să-i facă să-i semene. Însă planul lui pare să se îndrepte într-o altă direcție…

„Lectura perfectă pentru cei ce nu citesc sau pentru cititorii fără chef din viața ta.” – ReadKiddoRead.com

 

School Library Jour Madeleine, L’Engle. Vântul bate la ușă/ LEngle Madeleine.- București: Arthur – 2018. – 296 p.

vantul-bate-la-usa-cover_modalMeg Murry este îngrijorată:  fratele ei mai mic îi spune că a văzut  dragoni în grădină. Hipersensibil și foarte inteligent, Charles  Wallace întotdeauna a  fost diferit, numai că Meg știe că el luptă acum cu o boală  enigmatică și periculoasă iar dragonii sunt un semn – și un ajutor.

Meg și Calvin, prietenul lor, se înfruntă cu un rău cosmic care nu-l amenință doar pe Charles Wallace, ci întreg  universul. Au de călătorit  în spațiul intergalactic și în universul microscopic al mitocondriilor, unde nimic nu funcționează ca în lumea obișnuită: nici cuvintele, nici orientarea în spațiu, nici văzul. Ca să-l salveze pe Charles, a cărui inimă  bate o dată la un deceniu, e nevoie de o putere imensă, ca cea a vântului, pentru că au de învins neantul cel întunecat și friguros.

 

Scott, ODell. Descântec pentru lună/ Scott O’Dell. – București: Arthur, 2018. – 125 p.

descantec-pentru-luna-cover_bigÎntr-o zi blândă de primăvară, Dimineața Însorită și prietena ei, Pasărea-care-aleargă, își duc oile la păscut. Albastrul de cleștar al cerului iese în relief pe fundalul stâncilor roșii din Canyon de Chelly. Pomii fructiferi și câmpurile cultivate de indienii Navaho promit o recoltă bogată. Dimineață Însorită se uită fericită la frumoasa vale unde locuiește  tribul ei. Se întoarce când latră Câinele Negru. Atunci îi vede călărind direct către ea pe negustorii spanioli de sclavi. Aceștia sunt o amenințare atotprezentă pentru felul de viață al neamului ei.

Dimineață Însorită ne relatează plină de curaj marșul forțat al indienilor Navaho, din patria lor spre Fortul Sumner, din Arizona în New Mexico, la care sunt siliți de către soldați și coloniști în anii 1860.

 ,,O istorie mișcătoare la persoana întâi singular.” –  Booklist. 

Vă invităm la biblioteca A. Donici să descoperiți noile achiziții!
Lectură plăcută!! 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.