O carte comică Pipi Șosețica


uIeri în cadrul programului estival ”Provocarea verii” a fost prezentată pe platforma Zoom cartea din Cărțile Jubiliare-2020, Pipi Șosețica de Astrid Lindgren. Copiilor li sa povestit despre biografia scriitoarei, apoi despre conținutul cărții.  La finele activității au fost adresate întrebări și au ascultat un fragmet din carte.

Poveștile despre Pippi șosețica sunt, poate, cele mai cunoscute și cele mai iubite poveștiFără 2107u scrise de Astrid Lindgren, care și-a început cariera de scriitoare în 1944. În același an a câștigat un concurs de cărți pentru copii. A publicat peste 40 de roamne pentru toate vârstele și a câștigat numeroase premii, inclusiv prestigioasele premii Hans Christian Andersen și Premiul Internațional pentru Carte.

Cartea Pippi Șosețica a fost publicată în 1945. Era la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, iar copiii aveau nevoie de o eroină puternică și amuzantă, ca Pippi Șosețica. Din păcate, Pippi Șosețica a fost transformată de diferite voci din spațiul public în altceva decât a intenționat autoarea, și anume să le ofere copiilor o poveste care să-i captiveze și să-i amuze. Dar, pe de altă parte, aș spune că receptarea diferită a cărții – criticată pe de o parte, apreciată pe de altă parte – face proba calității ei. Un text valoros este un text care împarte publicul în cel puțin două tabere.

Aceasta este prima dintre cărțile, deja celebre în întreaga lume, al căror personaj principal este Pippi Șosețica, o fetiță pe care copii au toate motivele să o invidieze. De ce? Pentru că Pippi nu a fost niciodată la școală, pentru că locuiește singură-singurică, are un cal și o maimuțică și pentru că nu face decît ceea cei place. Alăturea de bunii ei prieteni Tomy și Annica, ea va trece prin aventuri încântătoare.

Cartea Pippi Șosețica a fost publicată de Editura Arthur, în 2014, în traducerea Andreei Caleman. Volumul include ilustrațiile realizate de Ingrid Vang Nyman (1916-1959) pentru ediția originală a cărții.

Vă aștepăm cu drag la bibliotecă pentru a împrumuta această carte comică !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.