Impresii despre carte


Concursul de lectură ”Bătălia cărților” -2020, ediția a VI-a.

Wolk, Lauren. Wolf Hollow / Lauren Wolk. – București: Editura Arthur, 2017. – 254 p.

Această carte e plină de întrebări și evenimente. Majoritatea au loc pe un deal, aproape de casa lui Anabelle, ce poartă nuiele de Wolf Hollow. Dând același nume și cărții, autorul vrea să prezinte cât de mult contează faptele noastre și cum acestea pot îmbina unele locuri cu amintiri. Alt titlu potrivit ar putea fi ,,Ploaia nedreptății,, astfel încât acesta accentuează cum nedreptatea acoperă lumea personajului principal, la fel cum apa e peste tot după ploaie.

Poate oare nedreptatea să ne coste viața? Sau poate oare adevărul să străpungă inima?

Wolf Hollow e cartea care mi-a demonstrat că nu există în lumea noastră limită nici pentru durere, nici pentru nedreptate. Aseamăn această carte cu apa de la început limpede al unui izvor, însă care devine tulbure și se transformă într-un șir lung de valuri înspăimântătoare. Iar cauza tuturor acestor întâmplări este Betty, o fată atitudinea căreia mi s-a părut înconjurată de un nor cât pe ce să tune. Pe parcursul lecturii am cunoscut-o mai aproape și am realizat că norul era de fapt pe cale să plângă. Fără părinți, trăind într-o lume în care războiul, cruzimea și tristețea au acoperit lumea, ea nu rezista astfel încât furia ei ieșea tot mai mult și mai des. Momentul în care Anabelle primește vestea morții lui Betty, e un eveniment copleșitor, foarte trist, însă care mi-a plăcut datorită faptului că arată cum vorbele și faptele noastre ne pot influența viața și viitorul misterios. Puțini oameni au destulă imaginație pentru a vedea realitatea. Și totuși, în aceste două sute cincizeci și două de paginile cărții Wolf Hollow, descopăr o fată ce încearcă din răsputeri să le deschidă persoanelor din jur ochii spre adevăr, o fată în care trăiește un suflet plin de responsabilitate și hotărâre în sine. Să spun că mi-a plăcut această carte e ca și cum nu aș spune nimic pentru a-mi reda adevăratul entuziasm. M-a impresionat atât prin realitatea adaptată la o poveste, cât și prin personajele cu inimi ce bat în ritmuri diferite, însă care se îndreaptă spre același scop. Din primele capitole mi-am făcut o imagine detaliată a personajului principal, fata care a cucerit probabil inimile tuturor cititorilor, Anabelle. Trăind în timpul celor mai grei ani din istoria omenirii, ea împreună cu ma ei dragă descoperă câte minciuni și câtă nedreptate acoperă societatea în care trăim. Iubind cărțile Anabelle are destulă imaginație pentru a percepe faptul că Toby, veteranul de război, are nevoie de alin și îngrijire. Pe tot parcursul lecturii, dragostea și căldura pe care o împărtășește acestui bărbat temut de majoritatea lumii, mi-a topit inima, și m-a făcut să înțeleg că doar bunătatea ei reușește să pună capătul minciunii ce a dat amploare conflictului.
Cu un sfârșit tragic și dezamăgitor, Wolf Hollow e cartea care m-a învățat că vorbele noastre contează tot atât de mult cât și faptele.

Utilizator fidel: Amelia Cotorobai

Liceul Teoretic ,,Ion Creangă

2 comentarii la „Impresii despre carte

  1. O prezentare care mi-a mers la suflet pentru a carte minunata!
    Felicitari pentru activitatea desfasurata pentru a -i aduce pe cititori cat mai aproape de toate lumile posibile si imposibile.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.