Impresii de lectură- Ne vedem în cosmos prieteni


Titlul acestui roman deosebit ,,Ne vedem în cosmos, prieteni!,, este o formulă de ,,la revedere,, originală, bazată pe pasiunea incredibilă a pesonajului principal, cosmosul. Această frază sugerează oarecum speranța, dar și încrederea în sine a lui Alex de a se întâlni cu ființele inteligente din tainicul univers. Un alt titlu potrivit ar fi : ,,O stea mai strălucioare,, .

Pot asemăna această carte cu adevărată galaxie plină de culori și lucruri nemaivăzute până acum, cu o galaxie în care trăiește un băiat, o stea în sine ce continuă să strălucească și să dăruie lumina sa până și în cele mai grele momente.
Aventura impresionantă a micului om de știință aduce multe roade în nelimitata sa imaginație. Moartea tatălui său, schizofrenia mamei sale, descoperirea unei surori iubitoare despre care nu știuse până acum îl aduc la o singură concluzie : dragostea, curajul, adevărul, aceste cuvinte le folosim pentru a descrie sentimente, iar motivul pentru care nu le putem descrie în totalitate este acela că atunci suntem la fel de mari ca și cosmosul. Cele două file îmbibate cu înțelepciune în care Alex, băiatul cu stele strălucitoare în ochi, reușești să explice afirmația de mai sus m-a uimit cu adevărat și m-a ajutat să descopăr un alt secret al vieții. Am sesizat faptul că Alex vrea să ne transmită tuturor cititorilor un adevăr, acela de a fi curajoși mereu și cu dragoste în suflet pretutindeni. Am perceput că, de fapt, cuvintele nu reușesc mereu să descrie ceea ce se petrece în sufletele și în inimile noastre care în momente de afecțiune și vitejie devin un întreg univers de emoții.
Cu o strălucire și prudență în cuvinte, acest fragment a devenit preferatul meu și mă ajuta totodată să descopăr și morala cărții :

adevărul, curajul, și dragostea sunt sentimentele care trebuie să le purtăm pretutindeni cu noi, căci ele reflectă în sine viața, scopurile, și dorințele noastre.

Cheng, Jack. Ne vedem în Cosmos, prieteni! / Jack Cheng. -București: Corint Junior, 2018. – 352 p.

O carte ca o rachetă în sine, care lansează rapid în spațiul cosmic plin de stele și taine, mi-a arătat lucrurile nevăzute și văzute până acum.
Dacă ar fi să îmi expun responsabilitatea mea în ani, nu sunt sigură dacă aș depăși-o pe cea a lui Alex. De la început simplă amuzantă și oarbă, povestea acestui băiat impresionant își deschide cu încetul ochii și află adevărul, puterea care se ascundea în sufletul lui și desigur, dragostea mai vastă decât orice galaxie pe care o poartă pentru mama sa iubitoare, tatăl care a decedat și pentru o mulțime de alte persoane care i-au fost alături. În timpul lecturii imaginația mea căuta în continuu cheile care vor deschide ușile ce duc spre răspunsul întrebărilor mele, la fel ca și Alex. Speranța a devenit aerul meu atunci când frumoasa povestire a luat-o razna atunci când oriunde mă întorceam în această lume imaginară dădeam peste taine, întrebări la care nimeni nu dorea să-mi răspundă.
Mi-a plăcut extrem de mult această operă pentru că m-am găsit pe mine în multe cazuri în pielea micului om de știință. Am trecut și eu prin perioada în care lumea întreagă devine o gaură neagră plină de mistere și lucruri de neînțeles. Personajul principal nu m-a mișcat doar prin originalitatea sa și modul de a vedea lumea, dar și prin curajul nemărginit ce l-a ajutat să descopere adevărul.
Această carte e mult mai mult decât atât, e o sinteză dintre adevăr, curaj și mai presus de toate dragostea care m-a ajutat să înțeleg cât de scurtă e o viață de om și câte întâmplări, sentimente pot să o trimită în misteriosul Univers…

Utilizator fidel: Amelia Cotorobai,
eleva Liceului Teoretic „Ion Creangă”

Un comentariu la „Impresii de lectură- Ne vedem în cosmos prieteni

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.