Fii deștept – ia un card inteligent


În cadrul campaniei Fii deștept – ia un card inteligent cititoarea fidelă a bibliotecii Alexandru Donici, Camelia Postovan, și-a împărtășit gândurile despre frecventarea și utilizarea serviciilor bibliotecii, precum și impactul în comunitate.

Sunt pasionată de lectură și niciodată nu mi-a trecut prin minte că biblioteca poate facilita și face extrem de plăcut procesul lecturii.
De curând am auzit de campania ,,Fii deștept- ia un card inteligent” și am decis că neapărat trebuie să văd în ce constă această experiență. Am venit la filiala Alexandru Donici din sectorul Râșcani unde am fost primită cu multă seninătate și căldură de către bibliotecare. Îndată am fost foarte clar informată de acest card, care după părerea mea este extrem de util pentru toată lumea, de la mic la mare. Am aflat și despre atelierele ce au loc în biblioteci și am rămas chiar uimită la cât de mult a evoluat biblioteca. În mintea mea exista doar conceptul unei biblioteci din cărțile citite- o încăpere relativ mare, cu multe rafturi doldora de cărți, nici nu mi-ar fi trecut prin minte ce loc prietenos a devenit o bibliotecă.
Procesul de obținere a unui card inteligent este foarte ușorși accesibil tuturor. Înscrierea utilizatorilor se face în sistem informatizat, eliberându-se gratuit un carnet de cititor (card) nominal, unic si netransmisibil, ce oferă posibilitatea frecventării oricărei flliale. Pentru înregistrare, potenţialul utilizator trebuie să prezinte buletinul de identitate. Persoanele minore se înregistrează în baza buletinului de identitate al unuia dintre
părinți sau al unei persoane adulte, iar toate informațiile oferite de utilizator sunt strict confidențiale.
Pe lângă impactul didactic pe care-l are o bibliotecă, de a furniza cunoștințe extrem de valoroase absolut gratuit, aceasta este o alternativă ecologică perfectă. Inima mea cântă de bucurie când văd cărțile păstrate atunci când au fost folosite de către peste 20 de utilizatori, iar bibliotecarele fac o misiune nobilă atunci când ne sfătuie să le folosim cu grijă și în caz de mici
accidente să fim responsabili și să le aducem într-o stare și mai bună. Eu văd acest act ca un adevărat proces de responsabilizare al societății, astfel încât grupul țintă al bibliotecii fiind tinerii- viitorul țării și al lumii întregi. Astfel aceste instituții miraculoase dezvoltă generații responsabile, cultivate cu cele mai alese cunoștințe, iar campanii ca ,,Fii deștept- ia un card inteligent” sunt mai mult decât binevenite în societate, astfel încât apropie și fidelizează tinerii ca mine.

Nu voi uita niciodată ziua in care am devenit un utilizator fidel și INFORMAT, grație campaniei ,,Fii deștept- ia un card inteligent” și oamenilor frumoși la chip și suflet care mi-au oferit cu răbdare toate informațiile necesare. Folosesc cu mare drag și încredere serviciile bibliotecii și sunt profund recunoscătoare muncii depuse de toți lucrătorii devotați. Din partea mea: un mare MULȚUMESC!

Eseu realizat:
Postovan Camelia, 17 ani
Liceul Teoretic Ion Creangă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.