Povești populare din alte țări


,,Povestea unui om leneș’’

Astăzi 19 octombrie la Ora Poveștilor, care a avut loc în incinta bibliotecii Al. Donici prin intermediul platformei ZOOM, cu copiii grădiniței 146. grupa pregătitoare ,,Orhidee” a fost lecturată ,,Povestea unui om leneș’’ poveste populară azerbaidjană.

Personajul principal din poveste, pe nume Șeidula avea familie numeroasă, dar lipsită de strictul necesar, copiii îndurau foame, frig, cât despre îmbrăcăminte nouă, nici vorbă.

Șeidula prefera mai mult să lenevească, decât să muncească, visând totuși că va veni o zi când vor îmbogăți, cu acest vis a și pornit să caute un înțelept să-i dea povață, cum să trăiască, dar să nu muncească. După mai multe peripeții eroul nostru ajunge la locul cu pricina, marele înțelept îi răspunde la toate întrebările, apoi îi urează drum bun spre casă. Făcând cale întoarsă, Șeidula din cauza leneviei și nechibzuinței sale nu îndeplini sfaturile înțeleptului, și este înghițit de lup.

Povestea redă pe larg efectele leneviei, cum ar fi: lipsa, sărăcia, și selectată pe înțelesul copiilor cu scopul de a urâ această înclinație dezagreabilă.
La finele textului au urmat mai multe întrebări, la care copiii au dat răspunsuri hazlii, completându-le cu proverbe potrivite eroului din poveste.

,,Peste el lenea a dat și s-a pus să zacă-n pat”

Vă invităm la bibliotecă să reauziți povestea..!

Un comentariu la „Povești populare din alte țări

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.