Ghetuța și Papucel


Astăzi 30.11.2020 la Ora Poveștilor care a avut loc în incinta bibliotecii Al. Donici prin intermediul  platformei  ZOOM, cu  copiii grădiniței 146. grupa pregătitoare ,,Clopoțel” a fost lecturată povestea ,,Ghetuța și Papucel” de Jana Grecu și Mircea Grecu din cartea  În ospeție la ursulețul Marmi.

Povestea ne relatează  peripețiile Ghetuței drepte și Papucelului stâng: Papucel – lăudăros și amator de jocurile pe calculator, Ghetuța-  harnică, ageră  și săritoare la nevoie, fiind o poveste terapeutică, previne dependența jocurile pe calculator la copiii de vârstă preșcolară și clasele primare.

Mai mult ca atât, puterea  poveștilor terapeutice constă în faptul că sensul lor este perceput de copil la două niveluri simultan. La nivel conștient, copilul deși se identifică cu eroul pozitiv, înțelege totuși că povestea este o ficțiune. La nivelul subconștient, copilul absoarbe tot ce aude, își reexaminează comportamentul, sistemul de valori și viziuni.

Poveștile joacă un rol foarte important în viața copiilor: ele stimulează imaginația și creativitatea, dezvoltând gândirea, limbajul și contribuie la formarea principiilor morale și valorilor comportamentale.

 La finele textului lecturat au  urmat mai multe întrebări, la care copiii au dat răspunsuri complete și exemple reale.


Vă invităm cu mare drag la bibliotecă și la activitățile desfășurate!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.