Povești Terapeutice


Astăzi la Ora  Poveștilor  în incinta bibliotecii Al. Donici a fost lecturată povestea ,,În căutarea fericirii pierdute” de Jana și Mircea Grecu prin intermediul platformei  ZOOM, cu  copiii grădiniței 146. grupa pregătitoare ,,Orhidee”.

Povestea  se adresează copiilor de vârsta 5-9 ani atât pentru a transmite anumite modele comportamentale și valori morale, cât și pentru a preveni anumite comportamente indezirabile, cum ar fi consumul de droguri.   

Personajul  principal din povestea  ,,În căutarea fericirii pierdute” de Jana și Mircea Grecu  este un  măgăruș care-și căuta fericirea.  În calea sa  întâlnește  mai multe animale, toate dispuse să împartă fericirea cu el, însă măgărușul refuză,  își dorea propria fericire. Printre lighioaie  apăruse  șarpele, gata să-i ofere  fericirea  îndemnându-l   să guste băutură și bomboane din ciuperci otăvitoare .Bufnița, care a înțeles bine ce are de gând să facă șarpele, ia întrerupt planul, salvând măgărușul de la moarte.

Tema acestei povești este reprezentată de lupta binelui împotriva răului si încheiată cu victoria binelui. Fiecare personaj este purtător de valori simbolice. Măgărușul parcurge un drum al maturizării morale, drum presărat cu obstacole. Șarpele (simbolul vicleniei), care încearcă sa-l ademenească pe măgăruș  oferindu-i o fericire superficială este un rău necesar în poveste.

Povestea ne comunică imagini sugestive prin personajele și comportamentele lor, este o formă de comunicare indirectă și imaginativă prin care le sunt transmise copiilor experiențe, obiective, procese care pot duce la rezolvarea de probleme concrete. Această poveste  oferă copiilor o experiență pe care nu au  întâlnit-o și are rolul de a oferi un echipament special necesar pentru o eventuală situație reală.  

Copii au ascultat cu mare atenție povestea, o bună parte din participanți au răspuns la întrebările adresate în baza textului, iar alții compătimeau măgărușul.        

Vă invităm la bibliotecă să citim povestea împreună!!!!!!! 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.