Apa – izvorul vieții


Cu ocazia Zilei Mondiale a Apei instituită în anul 1993 de către Organizația Națiunilor Unite, în incinta bibliotecii  “Al. Donici”, a avut loc activitatea la care s-a vorbit despre „Apă ca resursă prețioasă, care face posibilă viața!” prin intermediul platformei ZOOM, realizată în colaborare cu grupa pregătitoare „Orhidee” din grădinița 146.

Ca parte introductivă  ne-a servit drept adevărata „ODĂ A APEI” descrisă de Antoine de Saint-Exupery rostită în unison ca o rugăciune. 

„Apă! Tu n-ai nici gust, nici culoare, nici aromă, tu nu poți fi descrisă nici definită, dar fără a te cunoaște, potolindu-ne setea, te admirăm! Și e puțin să spunem, că iești necesară vieții: tu ești, de fapt, însăși viața!”   

Jane Elliott, Colin King - Enciclopedie generala pentru copii

Apoi a urmat informații referitoare la gustul, forma, culoarea apei; transformarea apei; mișcarea apei; puterea apei; conținutul de apă în corpul uman, plante, în orice lucru; apa importantă resursă; circuitul apei; apa ca asigurare a vieții pe pământ; protecția apei.

Acasa :: Știi de ce... Apa e viață

Toate acestea copiii le-au aflat din cartea „Știi de ce apa este viață?” Editura PRUT, 2008 București, România o carte pentru preșcolari îmbogățită  cu desene colorate însoțite de mici texte cu un limbaj explicit pe înțelesul copilului. Drept scop de memorare a informației am selectat jocul „Spune ce-ai aflat nou” în care fiecare copil a expus informația reținută de el, au ghicit ghicitori, au recitat versuri.


Ca respect profund și îndemn către toți de a proteja apa, doamna Inga Cojocaru, educatoarea grupei, împreună cu copiii au creat lucrări artistico-plactice în care au improvizat globul și mâinile omului, ținând cu grijă un strop de apă, ce simbolizează viața.


Oglinda cerului
În adăpostul pământului.
(apă din fântână)

 

“Natura ne poate răsplăti, sau din contra ne poate pedepsi înzecit pentru tot ceea ce facem” – trebuie să avem grijă de apă !

VĂ AȘTEPTĂM LA BIBLIOTECA ALEXANDRU DONICI, SĂ LECTURĂM ÎMPREUNĂ!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.