Ziua 6. Străzi, bulevarde, piețe, parcuri


Astăzi, ziua a VI-a din cadrul Provocării Verii, a început cu exerciții de înviorare. Apoi copiilor le-am făcut o prezentare a cărții : Chișinău. Bulevarde, Străzi,Piețe, Parcuri, Ghid Enciclopedic. Le-am povestit copiilor despre istoria începuturilor acestor străzi.

Puțini cunosc că există un ghid enciclopedic în care sunt redate în mod desfășurat informații despre fiecare stradă, piață sau bulevard, fiecare având redate istoricul, localizarea, denumirile de altădată, monumente și plăcile comemorative care se regăsesc în această regiune, adrese utile dar și transportul care circulă prin regiunea dată. Pentru a vă forma o idee concretă despre ce puteți descoperi în acest ghid, ce-ar fi să facem o mică descriere a unei străzi de exemplu  strada Studenților unde se află și biblioteca?

Bulevardul Moscova ar putea deveni Bulevardul Unirii

Denumirea străzii a fost reconfirmată prin hotărârea Comitetului Executiv al Consiliului Municipal Chișinău de deputați ai poporului nr.11/77 din 25.07.1991. Strada se află la o margine a cartierului Râșcani. A fost numită str. Studențimii, în urma înălțării blocurilor de studii ale fostului institut Politehnic „Serghei Lazo”. Prima instituție de învățământ superior de profil tehnic din Moldova,creată în anul 1964.

A fost prezentat blogul Chișinău, orașul meu, unde copiii au descoperit testele interactive: Crezi că știi Chișinăul? Testează-ți cunoștințele! Străzile Chișinăului. Apoi a urmat turnirul lecturii, 20 de minute de citire individuală.

Copiii au fost foarte activi și impresionați de a VI-a zi a programului. Ei și-au împărtășit emoțiile cu noi, au zis că le-a fost foarte interesantă această temă și așteaptă cu nerăbdare ziua de marți a programului estival, în care vom citi împreună din cartea Chișinăul de ieri și de azi de Iurie Colesnic, și vom face o plimbare prin sector la parcul Universității Tehnice. Apoi va urma turnirul lecturii 20+ minute de citire individuală din cele mai îndrăgite cărți: aventuri, fantastică, romane istorice sau istorioare hazlii.

VĂ AȘTEPTĂM ȘI PE DUMNEAVOASTRĂ LA BIBLIOTECA „ALEXANDRU DONICI” SĂ AFLAȚI DESPRE ALTE STRĂZI ALE ORAȘULUI CHIȘINĂU .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.