Ziua 9 | Flora și fauna orașului


Astăzi marcăm a IX-a zi în cadrul programului estival „Provocarea verii – 2021”, care se desfășoară sub genericul „Citește și descoperă Chișinăul”. Copiii au fost curioși să afle cât mai multe despre Flora și fauna orașului.

Împreună cu copiii am făcut o excursie în Parcul Memorial Afgan din Chișinău, care este situat pe strada Miron Costin, în sectorul Râșcani.

Împreună cu ei am explorat monumentul «Feciorilor Patriei – Sfânta Amintire» care este un complex memorial în Chişinău edificat în memoria celor căzuţi în războiul din Afganistan, 1979-1989. Copii au rămas impresionați de această sculptură măreaţă, ce reprezintă o mamă îndurerată alături de niște piloni de culoare alba, ce privesc spre cer. La nivelul de cinci metri de la pământ, pilonii unesc o coroana de spini din bronz. În centru – un bol de granit sub forma unei lalele negre, în care se pot depune flori şi lumânări. În jurul monumentului sunt instalate placi de granit cu numele soldaţilor căzuţi. La punctul de sus a compoziţiei este arborată o cruce.

Copiii au privit cu interes monumentul care are înălţimea de 15 metri. În jurul memorialului cresc o multitudine de flori și copaci, iar copii au rămas fascinați de această frumusețe din jur.

Copii au rămas satisfăcuți de acestă excursie și așteptă cu nerăbdare ziua a X-a cu tematica „Orașul care inspiră”, în care vom realiza activități precum:
Lectură: Eugen Doga muzică este prima și ultima mea iubire;
Turnirul lecturii: Prietenii mei dragi de Eugen Doga;
Explorăm: Te cânt în vers, al meu oraș (prezentarea chișinăului muzical);
Joc interactiv: Numește actorii și interpreții din Chișinău.

Vă așteptăm la Biblioteca Donici!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.