Aventurile lui Oliver Twist de Charles Dickens


Charles John Huffam Dickens – 210 ani de la naştere
Dickens - Oliver Twist

Charles Dickens

7 februarie 1812 – 9 iunie 1870

a fost un romancier, critic social și scriitor englez

A fost un scriitor și critic social care a creat unele dintre cele mai cunoscute personaje fictive din lume și este considerat cel mai mare romancier al epocii victoriene.

Lucrările sale s-au bucurat de o popularitate fără precedent în timpul vieții sale, iar în secolul al XX-lea, criticii și oamenii de știință l-au recunoscut ca un geniu literar. Romanele și nuvelele sale se bucură de o popularitate de durată. Dickens a părăsit școala pentru a lucra într-o fabrică când tatăl său a fost închis într-o închisoare pentru debitori.

În ciuda lipsei sale de educație formală, a editat un jurnal săptămânal timp de 20 de ani, a scris 15 romane, sute de povestiri și articole, a ținut prelegeri,a susținut numeroase spectacole, și a militat viguros pentru drepturile copiilor, educație și alte reforme sociale.

Urdu Books of Charles Dickens | Rekhta

Dickens era considerat colosul literar al epocii sale. Romanul său din 1843, Colind de Crăciun (A Christmas Carol), rămâne populară și continuă să inspire adaptări în fiecare gen artistic. Oliver Twist și Marile speranțe (Great Expectations) sunt, de asemenea, adaptate frecvent și, ca multe dintre romanele sale, evocă imagini ale Londrei victoriene timpurii. Romanul său din 1859, Poveste despre două orașe (A Tale of Two Cities), plasat la Londra și Paris, este cea mai cunoscută lucrare a sa de ficțiune istorică.


Geniul creativ al lui Dickens a fost lăudat de colegii scriitori – de la Leo Tolstoi la George Orwell și GK Chesterton — pentru realismul, comedia, stilul în proză, caracterizările unice și critica socială.

Dickens, Charles. Aventurile lui Oliver Twist/ Charles Dickens. – Bucureşti: Herra, 2007. -512p.
natural Surrey sexual dicens carti - modus8.com

Aventurile lui Oliver Twist (1839) este o carte care susține o idee foarte prețioasă pentru felul în care oamenii ar trebui să se poarte cu semenii lor, în așa fel încât să facă să domnească pe lume dreptatea și adevărul. Cartea are ca subiect opresiunea socială, fiind primul roman scris în limba engleză, care are ca protagonist un copil.

Oliver Twist este un orfan, născut la o casa de lucru, trimis apoi la o fermă de copii, reîntors la casa de lucru și apoi trimis ca ucenic în casa familiei Sowerberry. Deși dl. Sowerberry nu se purta urat cu el, doamna însă îl trata rău, iar Oliver fuge la Londra. Drumul său către Londra, viața pe care este nevoit să o ducă acolo și personajele pe care le va întâlni vă lăsăm sa le aflați din carte.

Oliver Twist (ebook), Charles Dickens | 1230004582243 | Boeken | bol.com

Întregul roman însă, întâmplările personajelor, modul în care sunt zugrăviți eroii slujesc următoarei idei: lucrul cel mai de preț al omului e cinstea, ea aduce fericirea, ei se cuvine sa i se închine toate faptele omului. În același timp, autorul face ca această idee să fie întrupată în faptele unor oameni adevărați. Fiecare dintre personajele „bune“ sau „rele“ ale cărții se poartă într-un fel anumit, care este numai al lui, vorbește altfel decât ceilalți, așa că putem să-l deosebim ușor.

În mijlocul corupției și al degradării, Oliver rămâne pur la suflet și nu este alterat de rău, deși cei din jurul său sunt. Și ca într-o poveste, până la urmă își va primi răsplata, ducând o viață liniștita la țară, înconjurat de prieteni.

Lectură plăcută!
Charles Dickens: una Vita in Lettere VOL.1

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.