Cenaclul literar-artistic „Lumina Sufletului”


Duminică, 10 aprilie 2022, la Biblioteca „Al. Donici” s-a desfășurat ședința Cenaclului literar-artistic „Lumina Sufletului”. Parohul și Protoiereul Anatol Gârbu de la Revaca a binecuvântat această zi de duminică care e și o sărbătoare a cărții.

Protagonista evenimentului, poeta Maria Dodu și-a lansat placheta de versuri pentru maturi „Ochii tăi”. Fiind intervievată de moderatoarea Cenaclului Zinaida Ambroci, la capitolul cu conotație autobiografică, toți cenacliștii au rămas surprinși de harul narativ al poetei, de intersecțiile ei în scenă și în viață, în postură de interpretă de muzică populară, cu celebrii, regretații rapsozi ai folclorului muzical românesc Teodor Negară, Nicolae Sulac e.t.c, cu folcloristul și coreograful vestit Ion Bazatin.

Poeta Ecaterina Iurcu-Urâtu i-a sugerat ideea să le valorifice în paginile unei viitoare cărți, care ar îmbogăți tezaurul memorialistic despre personalitățile Culturii Basarabene. Cântăreața Liuba Romanescu ne-a încântat cu romanța „Într-o seară de vară vioara cânta”. Profesoara de limbă și literatura română, poeta Natalia Pântea s-a referit la activitatea sa pedagogică, prin vocație, la liceul „George Călinescu”, din municipiul Chișinău. Desigur, poeta Maria Dodu speră să editeze și alte cărți de poezii.

Sincere urări de succese și noi realizări editoriale spre bucuria publicului cititor!

Zinaida AMBROCI

2 comentarii la „Cenaclul literar-artistic „Lumina Sufletului”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.