Campania de atragere a utilizatorilor: Fii deștept ia un card inteligent!


În acest an Biblioteca Municipală „B.P.Hasdeu” împlinește 145 de ani de la fondare.

Orientarea spre utilizatori este o garanție sigură pentru succesul Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu” în comunitate. Biblioteca Municipală „B.P.Hasdeu” consideră drept iminentă și necesară accentuarea unor relații intense cu partenerii din domeniul educației, comunicări interactive şi de fidelizarea utilizatorilor, precum și orientarea spre beneficiile utilizării cardului de acces pentru chișinăuieni.

Interesul deosebit al campaniei îl va constitui asigurarea serviciilor ofertante pentru utilizatori și fortificarea parteneriatelor. Având o abordare dinamică, vom atrage noi utilizatori, dar și vom fideliza pe utilizatorii actuali, ceea ce va determina permanentizarea utilizării serviciilor de bibliotecă, inclusiv împrumutul de carte.

Campania va promova ideea obținerii cardului de acces la bibliotecă, modul de înscriere la bibliotecă, explicând mecanismul de obținere a beneficiilor drept urmare a utilizării serviciilor de bibliotecă, mizând și pe perceperea complexă a rețelei de biblioteci și a oportunităților bibliotecilor din imediata proximitate (filialele din sector, cartier etc.).

Cardul va deveni o valoare certă în procesul utilizării serviciilor de bibliotecă, sporind împrumutul de carte, determinând chișinăuienii să vină la bibliotecă. Astfel, atragerea și fidelizarea continuă a utilizatorilor va urmări menținerea și intensificarea unei atitudini pozitive față de Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”.

La 12 septembrie curent, Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”, din cadrul Direcției Cultură a Primăriei mun. Chișinău, a lansat Campania „Fii deștept! Ia un card inteligent!”. Pentru Biblioteca „Alexandru Donici” luna septembrie este perioada cea mai intensă și mai activă de înscriere și de obținere a cardului de acces. O perioadă, în care biblioteca dorește să le amintească părinților, elevilor și studenților că înscrierea la bibliotecă oferă posibilități pentru o reușită mai bună.

Biblioteca „Alexandru Donici” oferă multiple servicii de educație, recreere, IT, care sunt accesibile în baza cardului de acces la Bibliotecă. Astfel campania face mai vizibilă activitatea de bibliotecă, contribuind la buna informare a cetățenilor din întregul municipiu Chișinău.

Pentru o mai bună sensibilizare a publicului, Biblioteca „Alexandru Donici” consideră drept iminentă și necesară accentuarea unor relații intense cu partenerii din domeniul educației, școlilor, liceelor, centrelor de cultură și tineret. Un aport deosebit al campaniei îl va constitui asigurarea fortificarea parteneriatelor cu aceste instituții, semnarea acordurilor de colaborare, stabilirea unor noi activități în beneficiul acestor utilizatori.

Campania mizează pe susținerea în ideea că accesul la carte și bibliotecă este una din prioritățile naționale în sfera educației și educației pe parcursul vieții.

Astăzi, în cadrul Campaniei de atragere a utilizatorilor: Fii deștept ia un card inteligent!, ne-au vizitat elevii clasei a I-a „A”, împreună cu profesoara Elena Dubinin și bibliotecarele Alexandra Glavan și Ludmila Guzgan, de la liceul Ion Creangă.

Împreună cu copiii am făcut o excursie în bibliotecă. Apoi copiii au aflat că Biblioteca Municipală ”B.P.Hasdeu”, în acest an, împlinește 145 de ani de la fondare. Pe parcursul discuției, am vorbit despre serviciile și activitățile bibliotecii Alexandru Donici. Ei au aflat multe lucruri despre colecția de carte, scriitorii pentru copii, etc. Le-am făcut cunoștință cu colecția ”Prima mea bibliotecă”.

Copiii au făcut cunoștință cu programul de lectură ”Chișinăul citește”, cartea Toate întâmplările se prefac în cuvinte de Vasile Romanciuc. Apoi am lecturat o poezie din carte lui Vasile Romanciuc. O poezie cu titlul „Elena”, deoarece iubita lor profesoară poartă acest nume.

Sunt frumoasă, Sunt Elena,
Rudă bună cu Olena,
Cu Olina și Lencuța,
Cu Lenuța, Ilenuța,
Cu Alena, Leanca, Linca,
Cu Elencu și Ilinca…
Sunt Elena. Sau-Ileana.
Sau, mai simplu-Cosânzeana…

La fine, au răsfoit cu multă plăcere enciclopediile, cărțile cu povești, etc. Fiecare dintre copii s-a apropiat de expoziția ”Poveștile copilăriei”, și cu mare atenție au răsfoit aceste cărți noi, frumos colorate. Copiii au plecat din bibliotecă satisfăcuţi, bucuroşi de cele văzute şi auzite, și au promis că se vor întoarce pentru a împrumuta cărţi, dar şi pentru a afla ceva nou.

 Prima vizită la bibliotecă, în calitate de elevi, va rămâne mult timp în amintirea copiilor. Cred că prin eforturile comune ale bibliotecii și familiei, copiii sunt educați de mici să deprindă dragostea pentru lectură.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.