Cărți de aventură pentru copii


Cititul este cea mai importantă abilitate pe care un copil o poate deprinde. Indiferent de domeniul pe care acesta vrea să-l urmeze în viață, cititul este esențial. Diverse studii au demonstrat că un cititor frecvent are de obicei o capacitate mai mare de înțelegere și de învățare, dar și o abilitate mai mare de comunicare a cunoștințelor sale. În plus, copiii care citesc frecvent, indiferent de ce anume citesc, tind să obțină note mai mari în toate domeniile la școală și se bucură de un succes mai mare la facultate.

Mecklenfeld, K.J. Cartea Miracolelor / K.J. Mecklenfeld.  București : Humanitas, 2020. –  277 p.

Ați vrea să găsiți Cartea Miracolelor în care să vă puteți scrie cea mai mare dorință și ulterior să se îndeplinească? Fiți cu băgare de seamă la dorință pentru că aveți dreptul la una singură și este iremediabilă!

Există un echilibru între puterea pământului, a apei, a focului și a vântului. Când una din ele devine mai puternică se creează stricăciuni din lipsa echilibrului. Ne spune povestea lui Finn Stormwind, un tânăr în vârstă de doar 11 ani, care își pierde puterile magice după un accident în care a fost trăsnit de un fulger. Terria, universul în care se petrece acțiunea, găzduiește magicieni ce pot stăpâni elemente ale naturii precum: vântul, focul, apa și viețuitoarele. Întrucât dragonul Orlando, animalul magic al lui Finn, nu l-a părăsit, există totuși o șansă ca ucenicul-vrăjitor și nepotul unuia dintre cei mai cunoscuți arhimagicieni ai Terriei să-și recapete puterile, dar asta nu îi împiedică pe alți ucenici să-l ia în batjocură pe băiat.

Țintă a tuturor atacurilor, Finn mai primește o lovitură de la însuși magistrul-vrăjitor căruia îi este ucenic: acesta îl concediază, sfătuindu-l să-și aleagă o altă profesie care să nu includă magia. Nimic nu pare să țină cu el până când Finn descoperă o poveste despre un obiect magic cât se poate de adevărată și dacă poate rezolva misterul și găsi acel obiect, atunci sigur își va recupera puterile.

O recomandăm, este o lectură relaxantă. Ați citit această carte?
Cum vi s-a părut?   

Peck, Richard. Departe de Chicago : un roman din povestiri / Richard Peck.- București : Arthur, 2019. 156 p.

Când a fost ultima oară când ați pus în mâna copiilor o carte pe care s-o citească doar de distracție? Una care să nu aibă morală sau tot felul de învățăminte presărate prin ea, care să nu aibă doar chestii pozitive și subiecte potrivite pentru intelectul delicat al copilului?

Cartea Departe de Chicago: un roman din povestiri este despre fantome, trișori, bătăi și mici răzbunări malițioase într-un orășel de provincie din America anilor ’30, în vremea gangsterilor și a prohibiției. Dar e atât de amuzantă, încât nu poți s-o mai lași din mână până nu afli ce alte comicării a mai pus la cale bunica, unele care să-i implice și pe nepoții ei cuminți de la oraș și care să le dea o lecție de viață pe care să n-o uite niciodată.

Reid Banks, Lynne. Micul Urs / Lynne Reid Banks. Bucureşti : Arthur, 2019. – 187 p.

Micul Urs este o poveste și despre prietenie în ciuda diferențelor, prin exemplul dintre Omri și indian, dar și dintre indian și cowboy, între care la început apar o mulțime de neînțelegeri. Cu timpul, fiecare începe să aibă încredere în celălalt, în urma încercărilor prin care trec împreună.  O carte clasică a literaturii pentru copii, trasează liniile fine dintre dorința copilărească de a te juca cu figurine și conștientizarea faptului că nu poți controla oameni reali, oricât de mărunți ar fi, cât să încapă într-un dulap. Cartea ne spune cu alte cuvinte și lecția: ai grijă ce-ți dorești, că s-ar putea îndeplini.

Vă dorim lectură plăcută!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.