Ce le citim copiilor 


Marcel Proust spunea că, în copilărie, zilele cele mai intens trăite sunt cele petrecute în compania cărților preferate. Cărți fantastice sau de aventură, cărți cu prinți și prințese, copii sau genii în devenire – citindu-le, copiilor le este imposibil să se plictisească. Citindu-le, copilăria capătă mai multă culoare și chiar și cea mai monotonă zi se poate transforma într-o adevărată aventură. 

Îndeamnă-ți copiii să caute comori, să exploreze noi galaxii, să rezolve mistere și să ia parte la poznele celor mai îndrăgite personaje din universul literar. Poți să le faci cunoștință cu romanele care ți-au încântat copilăria, sau poți să descoperi în rând cu ei cele mai noi apariții în materie de cărți pentru copii.

Ballarini, Joe. Ghidul unei dădace pentru vânătoarea de monștri / Joe Ballarini. București : Corint Junior, 2020. –  363 p.

Ghidul unei dădace pentru vânătoarea de monștri este o carte pe care aș fi preferat să o citești în preajma sărbătorii de Halloween. Ghidul unei dădace pentru vânătoarea de monștri este o lectură interesantă, cu un subiect inteligent și extrem de captivant. O carte încărcată de tensiune, de lupte între două lumi care par să meargă în paralel de muuuulți ani de zile.

Harris, Neil Patrick. Neadaptații Magici : o poveste cu trucuri magice / Neil Patrick Harris. – București : Arthur, 2020. 268 p.

O carte bogată, originală și plină de imaginație pentru iubitorii de fantasy.
– Kirkus Reviews

Bine v-am găsit! Crezi în magie? Dacă semeni câtuși de puțin cu băiatul din această carte, s-ar putea să spui că nu. Dar eu te asigur că peste tot în jurul tău există magie. E adevărat. Nu mă crezi? Uită-te în ochii mei și spune-mi că nu vezi magie!
Magia poate însemna, pentru oameni diferiți, lucruri diferite. Pentru unii, înseamnă să scoți un iepure din joben, sau să tai pe cineva cu ferăstrăul  și pe urmă să-l lipești la loc. Pentru alții, e magică o zi răcoroasă de toamnă, ori îmbrățișarea blândă a cuiva drag. Magia apare în toate formele, mărimile, culorile, gusturile, mirosurile și senzațiile. Magia poate avea până și formă de carte-chiar cartea pe care o ții acum în mână, cine știe.

Ți-ar plăcea să înveți magie? Te așteptăm la biblioteca Alexandru Donici, să citești mai departe cartea Neadaptații Magici: o poveste cu trucuri magice!

Aventura, suspansul și entuziasmul îi așteaptă pe micii neadaptați magici.
– School Library Connection

Blume, Judy. Povestea unui omuleț din clasa a patra / Judy Blume. – București : Arthur, 2019. – 147 p.

Povestea unui omuleț din clasa a patra este o carte înduioșătoare și plină de umor despre încercările unui copil de a-și găsi locul într-o familie în care fratele mai mic ocupă tot spațiul. Personajele principale sunt Peter, Colţunaş (fratele său) şi părinţii lor. În carte este mai mult vorba despre viaţa acestei familii, despre cum se înţeleg sau nu se înţeleg cei doi fraţi.  Este un volum umoristic, care pune personajele în posturi jenante, adesea chiar hilare şi crează situaţii comice spre deliciul cititorilor. Fiecare capitol relatează o poveste diferită din viaţa personajelor principale. Ce va face Peter pentru a dezamorsa conflictele cu Colţunaş vă las însă pe voi să descoperiţi?

Vă dorim lectură plăcută!

Un comentariu la „Ce le citim copiilor 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.