Literatură destinată copiilor


De la Cruz, Melissa. Insula pierduților / Melissa De la Cruz. – București : Litera, 2015. – 349 p.            

Cu douăzeci de ani în urmă, toți răufăcătorii au fost alungați din regatul Auradonului, pe Insula Celor Pierduți, un loc întunecat și înfricoșător, de unde nimeni nu mai poate pleca. Lipsiți de puterile lor magice, ticăloșii trăiesc acum complet izolați și uitați de lume. Dar în Fortăreața Interzisă stă ascuns Ochiul Dragonului: cheia spre adevăratul întuneric și singura speranță de scăpare a ticăloșilor. Doar cel mai isteț, cel mai rău și cel mai viclean dintre tâlhari îl va putea găsi. Oare cine va fi acela?           

Melissa De la Cruz. Înapoi pe Insula Pierduților / Melissa De la Cruz.- București : Litera, 2016. – 327 p.

Volumul doi al seriei Descendeții, serie ecranizată de Disney Channel și având milioane de fani în întreaga lume. Nu toată lumea este la fel de încântată de trecerea lui Mal, Evie, Jay si Carlos de partea binelui, iar curând cei patru anti-eroi vor descoperi asta pe pielea lor. Ei încep să primească mesaje misterioase in care li se cere să se reîntoarcă pe Insula Pierduților, altfel nimic bun nu are să se întâmple. Intre timp, Auradon-ul este cuprins de niște fenomene meteorologice neobișnuite, care duc cu gândul la întoarcerea răufăcătorilor. Mal, Evie, Jay si Carlos trebuie să-și păzească spatele acum mai mult ca niciodată, când loialitățile le sunt testate, iar prietenia le este pusă în pericol. Cu Mal, Evie, Jay și Carlos plecați pe Insulă in căutarea unor răspunsuri și cu prințul Ben plecat în Camelot cu treburi importante de rezolvat, Auradon este lăsat pradă răufăcătorilor. Mal, Evie, Jay si Carlos vor trebui să dea dovadă de mult curaj și înțelepciune pentru a rezolva enigma care se învârte in jurul întoarcerii lor pe Insulă și pentru a salva încă o dată Auradon din mâinile malefice ale răufăcătorilor.                                                                                                                                                                                     

Janisch, Heinz. Curajos ca un leu poate fi oricine! / Heinz Janisch. – București : Litera , 2019. – 176 p.       

Sa fii mereu curajos!

Această carte minunat ilustrată le oferă celor mici – dar si celor mari – povești și poezioare despre curaj, din care vor învață să aibă mereu încredere în ei. În fiecare din noi trăiește un leu care, uneori, se simte mic și lipsit de forță. Dar, odată ce-și învinge frica și se face auzit, nimic nu mai pare imposibil! Fie ca-ti urmezi visurile sau că ești alături de cei neajutorați, fie că înveți sa-ti aperi părerile sau să recunoști atunci când ai greșit, citind această carte vei descoperi că a fi curajos înseamnă multe lucruri.

Sper că această carte va fi pentru voi o aventură plăcută. Veți întâlni lei și zmei, regine și prințese, băieți voinici și fete zburdalnice. Veți străbate multe țări și orașe, veți ajunge pănă la ocean…

Călătorie plăcută! Pe măsură ce bârfele se înmulțesc și toți se confruntă cu riscul de a pierde viața fericită pe care se străduiseră din greu s-o obțină, Grace și Madeline încearcă din răsputeri să îndrepte lucrurile. Însă adevărul ar putea fi chiar mai rău decât se zvonește.

Silvestru, Aurelian. Copilul înțelept / Aurelian Silvestru. – Chișinău : Prut, 2022. – 88 p.

Copilăria nu e doar o pregărire către viață. E viața însăși, cu bucurii, cu lacrimi, cu surprize și descoperiri, din care se naște, crește și se afirmă omul ca personalitate. A fi copil înseamnă a fi răzpunzător de lumina și candoarea lumii înconjurătoare.

Solicitat de agenție, Aurelian Silvestru a menționat că volumul are 88 de pagini, a apărut într-un tiraj de 2000 de exemplare și cuprinde povestiri, povești cu tâlc pentru copii, dar și pentru adulți – părinți și profesori. ”În folclorul lumii există nenumărate astfel de istorioare și povești cu întâmplări și snoave nemaipomenite ce au menirea să ne facă buni, frumoși și competenți. Se consideră că omul poate învăța toată viața, dacă, desigur, poate să rămână toată viața copil. În cartea de față am inclus mai multe învățături și legende, combinate cu istorioare și concluzii pe care mi le-a sugerat experiența personală. Sunt proze scurte care vor ajuta copilul să înțeleagă mai bine ce are de făcut, ca să pășească din ce în ce mai sigur din copilărie spre înțelepciune”, a precizat autorul.

Nu recomand citirea dintr-o răsuflare a acestui volum, pentru a nu pierde (și uita) învățătura ei. Din contra, Copilul înțelept poate fi un suport didactic pentru o mai lungă perioadă de timp, perioadă în care să se citească (și însușească) câte una, două, nu mai mult de trei povestiri la o lectură. O carte extrem de utilă pentru orele de dirigenție sau pentru serile de lectură de acasă, care ar putea înlocui cu mult succes timpul pierdut la calculator sau televizor. Moni Stănilă

DRAGI CITITORI, CĂRȚILE LE PUTEȚI GĂSI, PE RAFTURILE CELOR 27  FILIALE ALE BIBLIOTECII MUNICIPALE „B.P HASDEU”!                               

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.